Στην εκτίμηση πως χωρίς αποπομπή του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, που έδωσε 1 εκατ. ευρώ ανάθεση στον Ανδρέα Πάτση, η διαγραφή είναι προσχηματική, προέβη ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε γύρω από την υπόθεση που προκάλεσε σάλο για τα «κόκκινα δάνεια» εντός Νέας Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζεται πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε για το ”πλιάτσικο” Πάτση με ΕΛΤΑ και εισπρακτικές δύο χρόνια», προσθέτοντας πως «είναι κανονικότητα της κυβέρνησής του το πλιάτσικο».

«Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε ότι ο κ. Πάτσης είχε εισπρακτικές και πλούτιζε από “κόκκινα” δάνεια από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν είχε αποκαλυφθεί πρώτη φορά από την εφημερίδα Δημοκρατία και την εφημερίδα Documento. Γνώριζε ότι είχε ρημάξει στις απευθείας αναθέσεις τα ΕΛΤΑ από τον Ιούνιο του 2021, όταν και κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση στον κ. Πιερρακάκη ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, κ. Κάτσης, χωρίς να λάβει ποτέ απάντηση. Δύο χρόνια γνώριζε και επικροτούσε το πλιάτσικο, αφού δεν έκανε τίποτα. Πολύ απλώς γιατί το πλιάτσικο στα ταμεία είναι η κανονικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με καθυστέρηση δύο ετών και μετά από τριήμερη σιωπή έσπευσε τώρα να διαγράψει τον κ. Πάτση, μόνο και μόνο γιατί οι πολίτες έχουν πλέον καταλάβει ότι χιλιάδες σπίτια και πρώτες κατοικίες θα βγουν σύντομα στο σφυρί για χάρη των funds και των τραπεζών», υπογραμμίζουν στην Κουμουνδούρου.

«Ακόμα και έτσι ωστόσο, αφού ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει την παρανομία και την ανηθικότητα των πρακτικών του κ. Πάτση, τον κ. Πιερρακάκη που έδωσε μέσω των ΕΛΤΑ ένα εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις στον βουλευτή της ΝΔ γιατί δεν τον αποπέμπει;», αναρωτιούνται στο ΣΥΡΙΖΑ. Ως υστερόγραφο, μάλιστα, θέτουν δύο ερωτήματα: «Ο κ. Πάτσης θα επιστρέψει το 1 εκατ. που τσέπωσε από τον κ. Πιερρακάκη; Θα ελεγχθεί από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες πώς έδωσε 4,3 εκατ. ευρώ για να εξαγοράσει το χαρτοφυλάκιο των “κόκκινων” δανείων ύψους άνω των 60 εκατ. ευρώ»;

Facebook Comments