Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας για την οικονομία είπε: «Η χώρα έχει αρνητικές πρωτιές στην Ευρώπη και σε σχέση με τις πληθωριστικές πιέσεις, αλλά και με τους χαμηλούς μισθούς. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες γιατί η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ρεύμα προ φόρων στην Ευρώπη.

Από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι τον Ιούλιο του 2022 έχουν παραχθεί υπερκέρδη 2,2 δις λέμε εμείς, η ΡΑΕ καταλόγισε 924 εκατομμύρια για τους έξι μήνες. Θα έπρεπε να έχουν εισπραχθεί, είτε 600 εκ. για έξι μήνες ή με τα δικά μας στοιχεία 1,9 δις. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει φορολογήσει ούτε ένα ευρώ μέχρι στιγμής. Βλέπουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας στην ενέργεια όπως και στα καύσιμα που η κυβέρνηση δεν τα αντιμετωπίζει. Γιατί δεν γίνονται έλεγχοι στην αγορά;». Ο ίδιος απάντησε ότι «υπάρχει σχεδιασμός μίας πολιτικής που εσκεμμένα αφήνει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι το βασικό πρόβλημα είναι ότι «ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να βγάλει το μήνα όταν χρειάζεται δύο μισθούς για να καλύψει το ρεύμα ή μία οικογένεια με δύο μισθούς δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα. Βλέπουμε ότι υπάρχουν οικογένειες που σκέπτονται να κόψουν το φροντιστήριο για να πληρώσουν το ρεύμα».

Σε ερώτηση για το που θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρήματα όταν το πρόγραμμα που παρουσίασε στην ΔΕΘ κοστίζει 12 δις απάντησε: «Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι κοστολογημένο, είναι 5,6 δις ευρώ, περίπου όσο και της κυβέρνησης, αλλά με διαφορετική φιλοσοφία».

Για τις εκλογές και τις δημοσκοπήσεις είπε: «Στην εποχή μας δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για τίποτα. Το μόνο που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, είναι, αφού είμαστε και στον ΣΚΑΪ, ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πρωτάθλημα! Οι μετρήσεις στις δημοσκοπήσεις δείχνουν μία διαφορά συνεχώς μειούμενη. Και δείχνουν μία μεγάλη δεξαμενή αναποφάσιστων. Πιστεύουμε ότι η δεξαμενή αυτή, δεν θα πάνε στην κυβέρνηση. Στις δυναμικές μετρήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα. Οι εκλογές θα κριθούν αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ορθώσει μία λύση, ένα πρόγραμμα. Εγώ πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει μεγάλα βήματα προς το κέντρο. Κάναμε εκλογές από τη βάση, με 170.000 μέλη. Όλα τα κόμματα, οι κομματικοί μηχανισμοί χρειάζονται εκσυγχρονισμό. Αυτό θέλουμε να κάνουμε. Να συμμετέχουν όλοι. Ζούμε σε μια εποχή που επιφυλάσσουν εκπλήξεις. Όποιος πάει στην κάλπη, αυτοί θα είναι που θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι η κάλπη αυτή είναι διαφορετική από τις άλλες, είναι της απλής αναλογικής. Είναι η κάλπη που ο πολίτης θα γνωρίζει ποιος μπορεί να κάνει συνεργασίες».

Για τις συνεργασίες είπε: Να το πάρω ανάποδα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτος, θα επιδιώξω και πιστεύω να το πετύχω. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα συνεργαστεί με κανέναν. Τους λέει ότι ψηφίστε με και αν δεν βγω, πάμε σε δεύτερες εκλογές και αν πάλι δεν βγω, πάμε σε τρίτες. Ο κ. Μητσοτάκης εξελίσσεται σε παράγοντα αποσταθεροποίησης. Αν είχαμε κυβέρνηση συνεργασίας, θα είχαμε αυτό το όνειδος με τις υποκλοπές; 

Facebook Comments