Το COSMOTE HISTORY HD τιμά την 28η Οκτωβρίου με ένα ολοήμερο αφιέρωμα ανήμερα της επετείου του «ΌΧΙ».

Από τις 09.00 έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 28/10, στο κανάλι θα αναβιώσουν γεγονότα, μνήμες, αγωνιστές και ντοκουμέντα μέσα από 16 ντοκιμαντέρ τεκμηρίωσης της πρόσφατης ιστορίας μας, καθώς και το νέο επεισόδιο της δημοφιλούς εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του επετειακού αφιερώματος, θα προβληθούν, μεταξύ άλλων, επεισόδια από δημοφιλείς παραγωγές και συμπαραγωγές της COSMOTE TV, όπως «Ένδοξα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού» (11.30 & 23.45), «Λουλούδια που μαράθηκαν νωρίς: Κακόπετρος 28 Αυγούστου 1944» (13.00), «Ρωμανιώτες: Οι Έλληνες Εβραίοι των Ιωαννίνων» (14.45), «Η μέρα που τελείωσε ο πόλεμος» (20.00), «Όταν ο Ερμής κράτησε την αναπνοή του» (22.00) κ.α.

Επίσης, η δημοφιλής εκπομπή της COSMOTE TV «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο ξεκινά την αναδρομή της στο παρελθόν για φέτος, με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στην 28η Οκτωβρίου (Παρασκευή 28/10, 21.00, COSMOTE HISTORY HD).

Ειδικότερα, η «Μηχανή του Χρόνου» θα ρίξει φως στην άγνωστη μάχη στο ύψωμα της Γκραμπάλας στην Ήπειρο. Μέσα από έρευνα, ξεδιπλώνεται ο τρόπος με τον οποίο, έγινε η ιταλική εισβολή, ενώ γίνεται αυτοψία στις γέφυρες της μεθορίου στον Σαραντάπορο και τον Αώο ποταμό από τις οποίες προσπάθησε να περάσει ο κατακτητής. Παράλληλα, καταγράφεται η ελληνική άμυνα στα φυλάκια των συνόρων και η τακτική υποχώρηση σε οχυρές θέσεις.

Facebook Comments