Η ρωσική αντιπροσωπεία που συμμετέχει από τις αρχές Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη στις επιθεωρήσεις πλοίων που μεταφέρουν ουκρανικά σιτηρά θα αποσυρθεί «για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα», ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής το Κοινό Συντονιστικό Κέντρο (JCC), που έχει επιφορτιστεί με την επίβλεψη αυτής της διεθνούς συμφωνίας που υπογράφτηκε το καλοκαίρι.

«Η αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας γνωστοποίησε (…) ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της στην υλοποίηση των δραστηριοτήτων της Πρωτοβουλίας, συμπεριλαμβανομένων των επιθεωρήσεων για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το JCC.

Η Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά υπογράφηκε στις 22 Ιουλίου στην Τουρκία και έκτοτε έχουν εξαχθεί από την Ουκρανοί πολλά εκατομμύρια τόνοι σιταριού, αραβόσιτου, ηλιελαίου, βρώμης, ελαιοκράμβης και σόγιας.

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία που επιτεύχθηκε το καλοκαίρι με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ για την εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, με αφορμή την επίθεση στον στόλο της στην Κριμαία.

Facebook Comments