Αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 36χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος με ηλεκτρικά είδη, ο οποίος «έχτισε» τον Μάϊο του 2020 ένα γατάκι μέσα σε γυψοσανίδα στη Θεσσαλονίκη. Παραπέμφθηκε να δικαστεί για κακοποίηση και βασανισμό ζώου συντροφιάς.

Όπως μεταδίδει το GrTimes, τελικά το γατάκι εντοπίστηκε σώο και απεγκλωβίστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Κατά την απολογία του, ο 36χρονος ισχυρίστηκε ότι πριν αρχίσει τις εργασίες στην πρόσοψη του καταστήματος είχε βεβαιωθεί ότι το ζώο δεν ήταν μέσα. Ακόμα, είπε ότι στοχοποιήθηκε μετά το περιστατικό, με αποτέλεσμα να κλείσει την επιχείρησή του και να καταστραφεί οικονομικά.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το γατάκι έμεινε εγκλωβισμένο στη γυψοσανίδα του καταστήματος για τέσσερις μέρες, όπως διαπίστωσαν περίοικοι στην οδό Εδμόνδου Ροστάν στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με φιλοζωικές οργανώσεις, το γατάκι είχε ποτιστεί με πολυουρεθάνη από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και είχε χτιστεί μέσα στην γυψοσανίδα. Όμως οι φωνές του ζώου οδήγησαν κατοίκους της περιοχής να καλέσουν την πυροσβεστική που προχώρησε στον απεγκλωβισμό του.

Το γατάκι μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ παραδόθηκε και στον ιδιοκτήτη του που το αναζητούσε καθώς δεν ήταν αδέσποτο.

Facebook Comments