Nα κινηθεί άμεσα η διαδικασία της απόλυσης για τον εργαζόμενο στο νοσοκομείο «Μεταξά» που έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια, ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Καταγγέλλει πως το νοσοκομείο δεν έχει καν εκτελέσει την εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, προκειμένου να τεθεί σε διαθεσιμότητα «το προφυλακισμένο τέρας» από τις 16 Οκτωβρίου.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαδικασίες. Όμως εδώ έπρεπε να τρέξουν ακαριαία. Προκαλεί ένας προφυλακισμένος βιαστής 12χρονης στις 27 Οκτωβρίου να έχει προπληρωθεί ολόκληρο το 15ημερο του Νοεμβρίου», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ. Η ΠΟΕΔΗΝ υπενθυμίζει ότι σε υπόθεση που αφορούσε νοσοκομείο της Πάτρας, συνάδελφος τέθηκε αμέσως σε διαθεσιμότητα και εκτελέσθηκε η εντολή του Υπουργού Υγείας.

«Ο μισθός του είναι 740 ευρώ το μήνα και έλαβε 370 ευρώ ολόκληρο το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου. Ενώ θα έπρεπε από τις 16 Οκτωβρίου που έδωσε εντολή ο υπουργός να βγει σε διαθεσιμότητα και να προλάβουν με κάθε τρόπο να προσαρμόσουν τη μισθοδοσία του. Επίσης κάθε ημέρα η υπηρεσία του δηλώνει ότι είναι απών από το πρόγραμμα εργασίας, ακόμη και σήμερα που είναι στη φυλακή και όχι σε διαθεσιμότητα, αφού δεν έχει έγγραφη ενημέρωση» σημειώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει την ανάγκη να κινηθεί άμεσα η διαδικασία απόλυσης για τον 36χρονο. «Άκου απών από την υπηρεσία του ο βιαστής! Και να πληρώνεται και την μισθοδοσία του Νοεμβρίου! Φυσικά όχι από σκοπιμότητα, αλλά από γραφειοκρατία», τονίζει.

Facebook Comments