“Είμαι περήφανος για όσες αποφάσεις έλαβα γιατί ήταν αποφάσεις ωφέλιμες για τον πληθυσμό και όχι δημοφιλείς”, τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Και πρόσθεσε: “Διαπιστώνω και τώρα ότι υπάρχει φοβία από τους πολιτικούς αλλά και τους υγειονομικούς για να συγκρουστούν με όσους εκφράζουν αντιεπιστημονικές θέσεις. Γιατί δεν είναι επιστημονική θέση να μην εμπιστεύεσαι την επιστήμη μέσα στην πανδημία κορονοϊού. Η προσωπική μου θέση είναι ότι όποιος δεν εμβολιάζεται σε μία τέτοια περίοδο, όπως η πανδημία, αλλά και γενικά, δεν μπορεί να υπηρετήσει το σύστημα υγείας και τον ασθενή”, σχολίασε ο κ. Πλεύρης στην ημερίδα του “Πρώτου Θέματος” και του “ygeiamou”.

Μάλιστα, προσέθεσε ότι ο ίδιος ως υπουργός εισηγείται την απόλυση τους γιατί “είναι επικίνδυνοι. Δεν μπορεί να είναι κάποιος γιατρός και υγειονομικός και να εργάζεται χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού σε νοσοκομείο”.

Ξεκαθάρισε δε ότι όσο διαρκεί η κατάσταση της επιδημίας κορονοϊού στη χώρα μας, θα ισχύσει η απόφαση του ΣτΕ ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν θα επιστρέψουν στα νοσοκομεία.

Facebook Comments