Το 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ξεκινάει και η COSMOTE TV θα είναι για 7η συνεχή χρονιά ο Μεγάλος Χορηγός της σημαντικότερης κινηματογραφικής διοργάνωσης της χώρας.

Από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, θα προβληθούν συνολικά 199 μεγάλου μήκους και 68 μικρού μήκους ταινίες, ενώ 93 ταινίες θα είναι διαθέσιμες διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής του πλατφόρμας στο https://online.filmfestival.gr/.

Tο 63ο ΦΚΘ θα κορυφωθεί με την απονομή των βραβείων, όπου η COSMOTE TV θα προσφέρει το χρηματικό έπαθλο για το Ειδικό Βραβείο της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής για την Καλύτερη Σκηνοθεσία «Χάλκινος Αλέξανδρος», που θα διεκδικήσουν οι ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί και η ειδική προβολή του πρώτου επεισοδίου της σειράς «Έτερος εγώ: Νέμεσις», σε παραγωγή COSMOTE TV, την Πέμπτη 10/11.

Η αυλαία του 63ου ΦΚΘ θα ανοίξει με την ταινία «The Fabelmans», την πιο προσωπική και εξομολογητική ταινία στην καριέρα του Στίβεν Σπίλμπεργκ, που απέσπασε πρόσφατα το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Τορόντο. Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την προβολή της ταινίας «Κορσές» (Corsage) της Μαρί Κρόιτσερ, που κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Το 63ο ΦΚΘ περιλαμβάνει φέτος τέσσερα διεθνή διαγωνιστικά τμήματα (Διεθνές Διαγωνιστικό, «Γνωρίστε τους Γείτονες», >>Film Forward, Immersive/VR), ενώ θα φιλοξενήσει συνολικά 28 μεγάλου μήκους και 19 μικρού μήκους ελληνικές ταινίες.

Κορυφαίο θέμα στην ατζέντα του φετινού Φεστιβάλ αποτελεί η βιωσιμότητα. Αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία της περιβαλλοντικής δράσης Evia Film Project, θα εγκαινιάσει μια σειρά από μέτρα, δράσεις, ενέργειες και πρωτοβουλίες, με στόχο να ελαττώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, αλλά και να λειτουργήσει ως πηγή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το κοινό και τους καλεσμένους που θα παρευρεθούν στη διοργάνωση.

Περισσότερα για το πρόγραμμα και τις δράσεις του 63ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, εδώ.

Facebook Comments