Τα θέματα δημοκρατίας με αφορμή τις υποκλοπές ανέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κλιμακώνοντας την επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «επιχείρησε να στήσει ένα καθεστώς που υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον».

«Η Δημοκρατία που με τόσες θυσίες και αγώνες αποκαταστάθηκε στη χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Βουλιάζει μέσα στο ζόφο και στην παρακμή ενός σκανδάλου που πλήττει τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας γιατί συγκάλεσε σήμερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και πρoσέθεσε: «Η κοινωνία είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Βυθίζεται και αποσυντίθεται από την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, τη τρομακτική όξυνση των ανισοτήτων».

Περιγράφοντας το “χρέος” του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Ως το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης έχουμε σήμερα, την ευθύνη και την υποχρέωση να βάλουμε ένα τέλος στη παρακμή. Χρέος μας δεν είναι η αναμέτρηση με τους υβριστές. Ούτε η απαντήσεις στις χυδαιότητές τους. Χρέος μας πρώτιστο είναι η αναμέτρηση με τις τρομακτικές δυσκολίες που αφήνει η ισοπεδωτική πολιτική τους. Χρέος μας είναι να βρούμε ρεαλιστικές λύσεις στα οξυμένα προβλήματα. Αλλά και να οργανώσουμε την αντίσταση στο καθεστώς του ζόφου και της υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Και την αλληλεγγύη που δύσκολες ώρες κρατά την κοινωνία όρθια. Και βεβαίως χρέος μας είναι να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να φέρουμε όσο πιο γρήγορα την αλλαγή που απαιτούν οι καιροί».

Facebook Comments