Στο Παίδων Πεντέλης μεταφέρθηκε τελικά ο 14χρονος που φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά ένα 7χρονο αγόρι στο προαύλιο του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. «Δεν το έχω κάνει. Γι’ αυτό σας λέω να μη μιλάτε. Διώξτε με από εδώ», είπε ο 14χρονος στους γιατρούς. Την ίδια στιγμή, εργαζόμενοι στο Παίδων καταγγέλλουν ακόμα και συμπλοκές ανάμεσα σε παιδιά με σουγιάδες!

Ως κορυφή του παγόβουνου χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι την απίστευτη καταγγελία για τον 14χρονο καθώς μιλούν για συμμορίες και άγριες συμπλοκές μεταξύ των παιδιών με μαχαίρια και σουγιάδες. «Το ένα από αυτά είχε έναν ελβετικό σουγιά κι έναν νυχοκόπτη και προσπαθούσε να μαχαιρώσει το άλλο το παιδάκι. Μιλάμε ότι ήταν 7 και 8 χρονών παιδάκια. Την ώρα που προχωρούσα εγώ μου φώναξε το ένα “κύριε, κύριε με χτυπάει. Κύριε θα με μαχαιρώσει. Κύριε με χτυπάει”. Και πήγα και πήρα τα σουγιαδάκια από το χέρι του» αποκάλυψε στο MEGA νοσηλευτής στο Αγλαΐα Κυριακού. «Έρχονται εισαγγελικά παιδάκια, τα οποία είναι τα μόνα που δεν φταίνε, καταλήγουν να γίνονται αγέλες. Να δρουν 5-5, 10-10, πέραν το ότι κάνουν ένα κάρο ζημιές μέσα στο νοσοκομείο, πλακώνονται και μεταξύ τους. Το θέμα είναι ότι δεν ασχολείται κανείς με αυτά τα παιδιά, κανείς», είπε ο νοσηλευτής.

«Αν έρθει κάποιος μεσημέρι προς απόγευμα θα καταλάβει τι γίνεται. Εντάξει ότι κάνουν μεταξύ τους διάφορα κάνουν, αλλά έσπασαν τέσσερα αυτοκίνητα προσωπικού τις προάλλες. Αυτό δεν έχει βγει πουθενά» είπε. Είναι σπαρακτικό το γεγονός πως αυτά τα παιδιά βρίσκονται για μήνες εγκλωβισμένα μέσα στα νοσοκομεία χωρίς καν να φοιτούν σε σχολείο: «Βέβαια ζητάνε να πάνε στο σχολείο. Ζητάνε μπάλα, μας λένε “φέρτε μας κυρία μια μπάλα. Φέρτε μας να διαβάσουμε, να πάμε στο σχολείο”. Μες τα μάτια ενός παιδιού να λέει “θέλω, θέλω, θέλω”, δεν υπάρχει λόγος να τα ζητάει. Θα έπρεπε να του παρέχονται απλόχερα».

Αν και υπάρχουν παιδοψυχολόγοι στα νοσοκομεία, οι συνεδρίες, όπως λένε οι ίδιοι, είναι σχεδόν ανώφελες καθώς τα παιδιά αυτά απομακρύνονται μεν από ένα κακοποιητικό οικογενειακό κύκλο αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται σε ακατάλληλο περιβάλλον: «Δεν υπάρχει ένας μαγικός τρόπος. Ο παιδοψυχίατρος δεν μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του γονέα γιατί ο εισαγγελέας αποφασίζει να το απομακρύνει από τον γονέα αλλά τα κλείνει σε μια κλινική, σ’ ένα νοσοκομείο, το οποίο δεν μπορεί να προσφέρει κάτι σε αυτό το παιδί». Κακοποίηση από το οικογενειακό του περιβάλλον είχε υποστεί και ο 14χρονος που κατηγορείται για την παρενόχληση δύο ανηλίκων. Βρισκόταν εδώ και μήνες στο Αγλαΐα Κυριακού και αυτό γιατί δύο δομές ιδιωτικές δεν δέχτηκαν τη μεταφορά του.

Τι καταγγέλλει η δικηγόρος του 7χρονου

Η οικογένεια του 7χρονου που κατήγγειλε τη σεξουαλική παρενόχληση του παιδιού της ζητά να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση. «Ως συνήγορος για την υποστήριξη της κατηγορίας, δηλώνω, ότι θα μετέλθουμε όλων των δικονομικών μέσων για την εύρεση της αλήθειας, εκείνης, που θα αποδώσει την πλήρη εικόνα και θα αναδείξει το μέγεθος της εγκληματικής τέλεσης», ανέφερε η δικηγόρος.

Ταχεία εκκένωση στο Παίδων

Ο κ. Χρήστος είχε δύο παιδιά στο νοσοκομείο, τα παιδιά με την κατάσταση που δημιουργήθηκε επισπεύστηκε η διαδικασία να επιστρέψουν τα παιδιά του στο σπίτι και δήλωσε: « Θα ήθελα να επισημάνω την ταχύτατη αντίδραση της Εισαγγελίας, θα έλεγα ότι διαπίστωσα ότι σήμερα έφυγαν πολλά παιδιά από τις δομές». Στον θάλαμο που διέμεναν οι κόρες του κ. Χρήστου τόνισε ότι και τα δύο παιδιά κοιμόντουσαν στο ίδιο κρεββάτι και η σύζυγός του έμενε και κοιμόταν στην καρέκλα για να είναι δίπλα στα παιδιά της. Για το 14χρονο παιδί που γνώρισε από κοντά ο κ. Χρήστος παραδέχθηκε ότι είναι όντως πολύ βασανισμένο και πληγωμένο παιδί».




Πηγή: Reader.gr
 

Facebook Comments