Κατατίθεται σήμερα στην Ολομέλεια, ο προϋπολογισμός για το 2023

4 λεπτά ανάγνωση
21 Νοεμβρίου 2022

Σήμερα το μεσημέρι, θα κατατεθεί από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του κράτους για το 2023.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των εργασιών που έκανε η Διάσκεψη των Προέδρων, η συζήτηση και η επεξεργασία του σχεδίου του προϋπολογισμού του κράτους για το 2023 στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου.

Στην Ολομέλεια η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί με τη ψήφισή του στις 17 Δεκεμβρίου.

Χρ.Σταϊκούρας : Ιστορικός ο νέος προϋπολογισμός

«Ιστορικό» χαρακτήρισε,  ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τον προϋπολογισμό του 2023 που κατατίθεται σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή, καθώς όπως επισημαίνει «είναι ο πρώτος τα τελευταία 12 έτη που καταρτίζεται εκτός πλαισίου μνημονιακής επιτήρησης ή ενισχυμένης εποπτείας, επισφραγίζοντας- με αυτόν τον τρόπο- την επιστροφή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα». Παράλληλα, ο νέος προϋπολογισμός θα σηματοδοτεί την επιστροφή της οικονομίας σε πρωτογενή πλεονάσματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, είναι «ένας προϋπολογισμός ο οποίος αναδεικνύει τις αντοχές και την αυξημένη ανθεκτικότητα που έχει επιδείξει η ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια διαδοχικών κρίσεων, καταγράφει τη σταθερή, ισχυρή και βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία της, καθώς και τη σημαντική- άνω των 5 μονάδων, σε σχέση με το 2019- υποχώρηση της ανεργίας, ενώ αποτυπώνει τις μεγάλες δυνατότητες και τις θετικές προοπτικές της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρίτη δικογραφία για ΟΠΕΚΕΠΕ από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για δύο εν ενεργεία βουλευτές

Εκτός από τις ογκωδέστατες δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για δύο πρώην υπουργούς

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα €2,99 δισ. στο δίμηνο

Πλεόνασμα ύψους 898 εκατ. ευρώ παρουσιάζεται στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού για

Αδιανόητη Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Βιντεοσκοπούσε τον Αδ. Γεωργιάδη

Η ένταση σημειώθηκε τη στιγμή που η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατευθυνόταν προς το