Στην άμεση αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου προχωρά η κυβέρνηση, στον απόηχο των καταγγελιών για ξυλοδαρμούς και ασέλγεια στις δομές της.

Στο ΔΣ της ΜΚΟ πρόεδρος είναι η πρεσβυτέρα, η οποία προ ημερών είχε υποστηρίξει πως οι καταγγελίες είναι όλες ψευδείς από «παιδιά» που είναι «υποκινούμενα από κάποιους». Στην Κιβωτό του Κόσμου φιλοξενούνται 135 παιδιά ενώ αν προστεθούν οι συνοδοί ωφελούμενοι τότε αυτός ο αριθμός φτάνει τους 400. «Η πρώτη μας έγνοια είναι τα παιδιά» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Οπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου, βάσει νόμου, η προσωρινή διοίκηση που θα ορισθεί μπορεί να «τρέξει» την οργάνωση για έναν χρόνο.

«Θα ξεκινήσω με ένα δυσάρεστο ζήτημα. Τα αποτρόπαια περιστατικά εις βάρος ανηλίκων. Οι καταγγελίες είναι σοβαρές για αυτά τα παιδιά που βρέθηκαν εκτός οικογενειακής εστίας. Χρειάζεται να γίνει πλήρη διερεύνηση. Δεν χρειάζεται αδιαφορία, κωλυσιεργία και βιαστικά συμπεράσματα. Εφόσον υπάρχουν εγκληματικές πράξεις οι υπαίτιοι θα βρεθούν στη δικαιοσύνη» είπε ο κ. Οικονόμου για την Κιβωτό του Κόσμου. Πλέον η υπόθεση «βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης» και «η προσοχή όλων μας είναι στην ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στην Κιβωτό».

Πρόσθεσε πως: «η δομή λειτουργούσε κατά 95% με χορηγίες ιδιωτών και ενδεχομένως να υπάρχει ένας κλονισμός στη σχέση αυτή. Η κυβέρνηση οφείλει να μην διακινδυνεύσει την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της δομής όσον αφορά τα παιδιά. Αυτό με τις παρούσες συνθήκες η κυβέρνηση αξιολογεί ότι δεν μπορεί να γίνει και γι’ αυτό με τις διατάξεις του 2022 ελήφθη η απόφαση. Διευκρίνισε, επίσης, ότι η απόφαση αυτή αφορά μόνο τη συγκεκριμένη δομή και όχι γενικά τις αντίστοιχες δομές

Υπενθυμίζεται ότι, πέραν του πατήρ Αντωνίου, η Κιβωτός του Κόσμου διοικείται από ένα επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, του οποίου προΐστατο η πρεσβύτεραΣταματία Γεωργαντή.

Facebook Comments