Ένα νέο σενάριο για την ημερομηνία των εκλογών, αναφέρει στη στήλη της Θεωρείο η εφημερίδα Καθημερινή. Το κείμενο το υπογράφει ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Σταύρος Παπαντωνίου και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη φιλολογία των ημερών.

Δηλαδή ενώ όλοι προβληματίζονται για το πώς η κυβέρνηση θα αντέξει το θέμα των υποκλοπών και τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι γράφουν για τα σενάρια επίσπευσης των εκλογών, που τις προσδιορίζουν τον Ιανουάριο, το Θεωρείο της Καθημερινής γράφει ότι αυτές πιθανώς να πάρουν ακόμα μεγαλύτερη παράταση και να γίνουν τελικά τον Ιούλιο.

Σε αυτή την περίπτωση, αν δηλαδή οι πρώτες εκλογές γίνουν τον Ιούλιο, οι δεύτερες και καθοριστικές με την ενισχυμένη αναλογική, θα γίνουν τον Σεπτέμβριο.

Το κείμενο του Θεωρείου σημειώνει, ότι ούτως ή άλλως τις προτάσεις περί επίσπευσης των εκλογών ο πρωθυπουργός τις ξορκίζει κατηγορηματικά και γράφει για το σενάριο των εκλογών τον Ιούλιο και μετά τον Σεπτέμβριο, ότι έχει “έμπειρους υποστηρικτές, οι οποίοι λένε πώς μέχρι τότε η υπόθεση των υποκλοπών αναπόφευκτα δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας”.

Facebook Comments