Μια συνέντευξη Τύπου με τον Νίκο Ανδρουλάκη κεντρικό ομιλητή, δίπλα του τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο και τρεις δικηγόρους, μαζί με τον επίσης νομικό και εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Δημήτρη Μάντζο, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για απορίες αναφορικά με το θέμα της, που ήταν οι παράνομες παρακολουθήσεις.

Σίγουρα, ωστόσο, η εικόνα του Νίκου Αλιβιζάτου, με το πράσινο φόντο, τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ από πίσω του και το σύνθημα «Η κοινωνία στο προσκήνιο», δεν είναι συνηθισμένη. Αν και εμβληματικό πρόσωπο του χώρου της Κεντροαριστεράς, δεν φαίνεται να επιζητά τα φώτα της δημοσιότητας.

Με την παρουσία του δείχνει τη δική του ενεργοποίηση, αλλά και το ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης βρήκε στο πρόσωπό του τον συνταγματολόγο της παράταξης. Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν καλά τις εξελίξεις, η συνέντευξη αυτή ήταν ιδέα του ίδιου του Νίκου Αλιβιζάτου. Μάλιστα, αφορμή ήταν μια αντίστοιχη εκδήλωση που έγινε στις αρχές Νοεμβρίου στο Ινστιτούτο Γκαίτε και αφορούσε τις παρακολουθήσεις. Σε αυτήν, μεταξύ άλλων ομιλητών, που η ρητορική τους έμοιαζε πιο κοντινή σε αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Σωτηρέλης, ο οποίος συνομιλεί με τον Αλέξη Τσίπρα και οι τοποθετήσεις του αποτελούν σημείο αναφοράς για την αξιωματική αντιπολίτευση.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret των Παραπολιτικών στις 26 Νοεμβρίου 2022.

Facebook Comments