Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στις 7: 30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο παραμυθένιο Booking Hill στη Δάφνη (Αγίας Βαρβάρας 66, 2109701503 τηλ. για κρατήσεις) η πρώτη επίσημη κοινή παρουσίαση όλων των βιβλίων της εκπαιδευτικού- ζωοθεραπεύτριας και ιδρύτριας της αμκε Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) Κατερίνας Παπαποστόλου που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις WELLDONE.

Σε μια βραδιά γεμάτη αγάπη για τα ζώα, σας προσκαλούν όλους να γίνετε και εσείς η φωνή όλων εκείνων που δεν έχουν φωνή για να γνωρίσετε από κοντά την Κατερίνα Παπαποστόλου και τη Διώνη, το έργο τους στα σχολεία και όλα τα βιβλία τους. Υπό τους ήχους του χορού των Ονείρων, οι ήρωες από το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων ξυπνούν και γράφουν ξανά ιστορία.

Για το βιβλίο και τους συγγραφείς θα μιλήσουν:

Οι συγγραφείς του Κατερίνα Παπαποστόλου & Διώνη

Η Λιάνα Δενεζάκη, συγγραφέας – εικονογράφος- εκδότρια

Η Τζόυς Ευείδη, ηθοποιός

Η Αναστασία Κορινθίου, συγγραφέας, ιδιοκτήτρια Booking Hill

Τη ψυχολογική αποτίμηση των βιβλίων θα κάνουν:

Η Χριστίνα Βλαχοπούλου, Ψυχοθεραπεύτρια  BSc MSc , συγγραφέας & Σκηνοθέτρια

Ο Βαγγέλης Δρίβας, αστυνομικός- κλινικός ψυχολόγος- ψυχοθεραπευτής

Τις ιστορίες θα ζωντανέψει η Αναστασία Μαλανδρενιώτη, εκπαιδευτικός- εκπαιδεύτρια σκύλων

Τον συντονισμό της παρουσίασης και τη συζήτηση με το κοινό θα κάνει η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου.

Στη μουσική επιστρέφει με όλους τους ήρωες του Χορού των Ονείρων η Χαριτίνη Πανοπούλου με τη Σοφία Παπουλάκου και η Ερωφίλη με την Πένυ Παπακωνσταντίνου.

Στο Booking Hill μπορείτε να βρείτε όλα τα βιβλία της Κατερίνας Παπαποστόλου αλλά και στο www.zwes.gr με μεγαλύτερο μέρος των εσόδων να στηρίζουν τις Ζω.Ε.Σ. και δεκάδες αδέσποτα ζώα, φιλοζωικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Βασικός άξονας των βιβλίων είναι η ιστορία της Διώνης, ενός χαρισματικού σκύλου, πιστοποιημένου από το IFZ ως σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης, που η ιστορία της βάναυσης κακοποίησης της πριν χρόνια είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς βρέθηκε ετοιμοθάνατη από την Κατερίνα Παπαποστόλου, συγγραφέα των βιβλίων, και της δύσκολης πορείας της ζωής της μέχρι να βρει τη νεράιδά της που θα γιάτρευε τις πληγές της, να ταυτιστεί μαζί της και να πραγματοποιήσουν μαζί το όνειρό της να βρει μια αληθινή οικογένεια αλλά και να αλλάξει τον κόσμο για όλα τα ζώα. Παράλληλα, οι ιστορίες του Άξελ και του Πόθου έχουν σημαντική θέση στα βιβλία, δύο σκύλοι επίσης πρώην αδέσποτοι και κακοποιημένοι που χρόνια τώρα επισκέπτονται τα σχολεία σε όλη τη χώρα και μεταφέρουν τις φωνές όλων των ζώων.

Τα βιβλία της Κατερίνας Παπαποστόλου αποτελούν πραγματικούς οδηγούς φιλοζωίας, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και αγάπης και έχουν αλλάξει σε πολλούς αναγνώστες τις αντιλήψεις τους σχετικά με τα ζώα τα οποία όλοι μας συμφωνούμε πως σε πολλές περιπτώσεις βιώνουν μια δύσκολη ζωή που κανείς μας δεν θα ήθελε να ζήσει.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι το γεγονός πως όλα τα βιβλία στηρίζουν φιλοζωικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς και με κάθε αγορά σας γίνεστε και εσείς μέρος έστω και μια μικρής αλλαγής στη ζωή αυτών των πλασμάτων.

Τα ζώα που έχουν στηριχθεί μέχρι σήμερα είναι εκατοντάδες ενώ πάρα πολλές οικογένειες έχουν βοηθηθεί μέσω της πώλησης αυτών των βιβλίων. Αξίζει να σταθεί κανείς και στη συσκευασία τους που συνοδεύεται πάντα με δώρα έκπληξη και ενυπόγραφα από τη συγγραφέα με κάθε παραγγελία στο www.zwes.gr όπου θα βρείτε και το e-shop του οργανισμού με όλα τα βιβλία και πολλά είδη δώρου.

Ενώ, αν θέλετε να στηρίξετε συγκεκριμένο φιλοζωικό σωματείο ή εθελοντική ομάδα, μπορείτε να το αναφέρετε στο πεδίο «σχόλια παραγγελίας» και οι διαχειριστές του site θα επικοινωνήσουν μαζί τους για την κατάθεση της δωρεάς σας.

Όλα τα βιβλία αποτελούν πολυτελείς εκδόσεις υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και εικονογράφηση της Λιάνας Δενεζάκη, ενώ για τα δέκα φιλοζωικά τραγούδια που τα συνοδεύουν δωρεάν έχουν συνεργαστεί περισσότεροι από τριάντα μουσικοί και καλλιτέχνες.

Παράλληλα, έχουν μετατραπεί σε φιλοζωικά εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ κάποια από αυτά έχουν δοθεί ως εκπαιδευτικό υλικό στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και έχουν προβληθεί από την Εκπαιδευτική Τηλεόραση «Μαθαίνουμε στο σπίτι» ως διδακτική πρόταση.

Αν είστε εκπαιδευτικοί, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο [email protected], ώστε να ενημερωθείτε για τους τρόπους συνεργασίας με τη συγγραφέα που εκπονεί τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά φιλοζωικά εργαστήρια δημιουργικής γραφής και μυθοπλασίας, ενώ στο [email protected] μπορείτε να κλείσετε μια φιλοζωική ενημέρωση στο σχολείο σας από τις Ζω.Ε.Σ.

Όλα τα βιβλία αποτελούν πραγματικούς οδηγούς φιλοζωίας, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και αγάπης και έχουν αλλάξει σε πολλούς αναγνώστες τις αντιλήψεις τους σχετικά με τα ζώα.

Όλα τα βιβλία μπορούν να διαβαστούν είτε αυτόνομα το καθένα είτε σε συνδυασμό μεταξύ τους, αποτελούν εκπαιδευτικό φιλοζωικό υλικό όπου μικροί και μεγάλοι αναγνώστες μπαίνουν στη θέση των ζώων, μαθαίνουν για τη ζωή τους και ανακαλύπτουν τρόπους να τα βοηθήσουν και να αλλάξουν την καθημερινότητα τους. Μέσα από τις λέξεις και τα συναισθήματα της συγγραφέως μπαίνουν σε Παλάτια των Ονείρων τους, βηματίζουν χαρούμενοι μέσα στο Δάσος των Ευχών και αναζητούν λύσεις στη Μεγάλη Πόλη.

Συνομιλούν με τα ζώα, εκπαιδεύονται να σέβονται το περιβάλλον και γίνονται μαθητές στο πιο ανατρεπτικό και δημιουργικό Νέο Σχολείο που έχουν ποτέ γνωρίσει. Οδηγοί τους στα μαγικά ταξίδια η Διώνη, ο Πόθος και ο Άξελ, τρεις σκύλοι που κάποτε κακοποιήθηκαν ως αδέσποτοι, μα διασώθηκαν και αποφάσισαν να διδάξουν ενσυναίσθηση και αγάπη αποδεικνύοντας πως όλα αυτά τα πλάσματα αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα…

H Παπαποστόλου Κατερίνα είναι εκπαιδευτικός, συγγραφέας και ιδρύτρια της αμκε Ζω.Ε.Σ. Έχει μεταπτυχιακό στη «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων», εξειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία και στην Ειδική Αγωγή, ενώ έχει κάνει σπουδές Διαχείρισης σχολικής τάξης, ψυχολογίας και Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων.

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια σκύλων από την «Kynagon Dog Trainers Academy» και πλήρες μέλος του ISAP &του ICAN, αλλά και πιστοποιημένη Ζωοθεραπεύτρια από το IFZ.

Συμμετέχει με εισηγήσεις της σε πολλά συνέδρια και ημερίδες, αλλά και διοργανώνει φιλοζωικά workshops για παιδιά βιωματικής προσέγγισης με τους σκύλους της, ενώ η Διώνη, ο ένας από τους σκύλους της είναι πιστοποιημένος σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης για παιδιά που παρουσιάζουν επιθετικές συμπεριφορές και διαταραχή ελειμματικής προσοχής αλλά και χαμηλή αυτοπεποίθηση.

Είναι μια από τις καθηγήτριες της Stray Academy, ενώ οργανώνει φιλοζωικές εκπαιδεύσεις για εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να εκπονήσουν φιλοζωικά εκπαιδευτικά προγράμματα στην τάξη τους ή να αξιοποιήσουν διδακτικά τα βιβλία της.

Μια από τις «Διακεκριμένες εκπαιδευτικούς» για το 2020 και το 2022, αποτελεί μία από τις δημιουργούς εκπαιδευτικού υλικού για την πλατφόρμα 21+ του ΙΕΠ, ενώ πριν λίγα χρόνια και μετά από μια ασταμάτητη 15ετή πορεία εκπόνησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διάδοσης φιλοζωικών αισθημάτων μέσα στα σχολεία αλλά και σημαντικής ακτιβιστικής δράσης στους δρόμους και στα καταφύγια, μετά τη διάσωση και της Διώνης, του σκύλου που βρήκε μαχαιρωμένο και πυροβολημένο, ίδρυσε την ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ που αριθμεί σήμερα 28 ομάδες πανελλαδικά και 100 εθελοντές που μεταδίδουν το όραμά της, ενώ έχει βραβευτεί τέσσερις φορές για το εθελοντικό της έργο.

Αρθρογραφεί σε πολλά ηλεκτρονικά site, έντυπα περιοδικά και εφημερίδες, διατηρεί μόνιμες στήλες στο περιοδικό «Κατοικίδια εν Δράσει» του οποίου υπήρξε και αρχισυντάκτρια για χρόνια. Έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα πέντε βιβλία της, ενώ συμμετέχει με κείμενά της σε συλλογικά έργα και έχει αναλάβει επιμέλειες βιβλίων αγαπημένων φίλων της.

Facebook Comments