Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, ένας χώρος με ιστορία 50 ετών, σε συνεργασία με το Spania.io, το πρώτο marketplace για NFT στην Ελλάδα, πρωτοπορούν στην ψηφιακή τέχνη, δίνοντας τη δυνατότητα σε 13 Έλληνες καλλιτέχνες να διαθέσουν τα έργα τους σε NFT (non – fungible tokens) μοναδικής έκδοσης.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στον χώρο της γκαλερί, φίλοι της τέχνης είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στα ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα και τον παράλληλο κόσμο του metaverse, μέσα από την παρουσίαση των έργων και συζήτηση με τον ιδρυτή του Spania.io, Ηλία Τουτουδάκη και την ομάδα του.

Η Δάφνη Ζουμπουλάκη, που στήριξε από την πρώτη στιγμή τη φιλόδοξη και πρωτοποριακή ιδέα ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας η γκαλερί προσανατολίστηκε και σε ενέργειες στο ψηφιακό περιβάλλον, κάτι που «δημιούργησε το έδαφος να συνεργαστούμε με το Spania.io» ενώ ο επικεφαλής του marketplace συμπλήρωσε: «μετά από σημαντική δουλειά δύο ετών έχουμε δημιουργήσει μια πλήρη πλατφόρμα NFT, προκειμένου ένας καλλιτέχνης να μπορεί να διαθέσει τα έργα του με έναν σύγχρονο, εύκολο, ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα 13 έργα που διατίθενται σε NFT, είναι όλα μοναδικά, δηλ. εκδόσεις 1/1. Η διάθεση τους ξεκίνησε χθες, 12 Δεκεμβρίου, μέσα από το NFT marketplace Spania.io.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο εικαστικό αυτό εγχείρημα είναι οι Cacao Rocks (Ιάσονας Μέγκουλας), Θωμάς Διώτης, Georgia Fambris, Φίλιππος Θεοδωρίδης, Χριστόφορος Κατσαδιώτης, Βασιλική Κούκου, Τζένη Κωδωνίδου, Melina Mosland, Ελένη Μυλωνά, Βασίλης Πάτμιος – Καρούκ, Νατάσσα Πουλαντζά, Μυρτώ Σταμπούλου και Παύλος Τσάκωνας.

Τα NFT τους βασίζονται σε ζωγραφικά έργα, σχέδια, χαρακτικά, ψηφιακά σχέδια, animation, βίντεο και φωτογραφίες, και μπορεί κανείς να τα δει συγκεντρωμένα στον σύνδεσμο Spania.io/zoumboulakis_galleries αλλά και στο χώρο του Spania.io στο Metaverse.

Facebook Comments