Κάνοντας τη δική της καινοτόμα και άμεση προσπάθεια ενάντια στην επισιτιστική ανασφάλεια που χιλιάδες συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν καθημερινά, η ΑΒ Βασιλόπουλος υλοποιεί, με συνέπεια, ένα καινοτόμο οργανωμένο πρόγραμμα δωρεάς κοντόληκτων τροφίμων. Αυτά είναι τα «Τρόφιμα Αγάπης» που από το 2013 μέχρι σήμερα, και σε συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων και την οργάνωση Μπορούμε, παρέχει γεύματα σε περισσότερους από 250 κοινωφελείς φορείς.

Όλα ξεκίνησαν το 1995, όταν ο Γεράσιμος Βασιλόπουλος, κυνηγώντας το όραμά του να μην μείνει κανένα τραπέζι άδειο και καμία μερίδα φαγητού να μην πηγαίνει χαμένη, ίδρυσε την Τράπεζα Τροφίμων. Εκεί, συγκέντρωνε προϊόντα που βρίσκονταν κοντά στην ημερομηνία λήξης τους, αλλά ήταν απόλυτα ασφαλή για κατανάλωση και προσφέρονταν σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Το 2013, το πρόγραμμα επεκτάθηκε περιλαμβάνοντας και τα καταστήματα της εταιρείας. Από τότε μέχρι σήμερα, καταφέρνει να βοηθάει ακόμα περισσότερούς συνανθρώπους μας με τη βοήθεια των στρατηγικών συνεργατών που μοιράζονται το όραμα της εταιρείας για μία κοινωνία πρόνοιας και φροντίδας. Έτσι γεννήθηκε το πρόγραμμα «Τρόφιμα Αγάπης», με πολύτιμους συνεργάτες της την Τράπεζα Τροφίμων και την οργάνωση Μπορούμε που βοηθούν στον ταχύτατο καθημερινό διαμοιρασμό των προϊόντων που συμμετέχουν σε αυτό, σε κοινωφελείς φορείς σε κάθε γωνιάς της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι και το μοναδικό στη χώρα μας που προσφέρει και φρέσκα είδη στους συνεργαζόμενους φορείς. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας προσφέρονται, ακόμα, βασικά ειδή διατροφής όπως ψωμί, μακαρόνια, ρύζι, δημητριακά, συσκευασμένα αυγά κ.α., καθώς και προϊόντα συντήρησης και κατάψυξης, όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά, συσκευασμένο κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα, χυμοί και έτοιμα γεύματα.

Μέσα σε αυτά τα 9 χρόνια, τα μετρήσιμα αποτελέσματα του προγράμματος «Τρόφιμα Αγάπης» είναι καταπληκτικά. Αξίζει να αναλογιστούμε πως μόνο το 2021, δόθηκαν πάνω από 8 εκατομμύρια γεύματα σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη ενώ έως και τον Νοέμβρη του 2022, δόθηκαν πάνω από 7,9 εκατομμύρια γεύματα! Από την έναρξη του προγράμματος το 2013, μέχρι το 2020, έχουν διατεθεί τρόφιμα αξίας πάνω από 16 εκατομμύρια ευρώ! Έτσι το πρόγραμμα καταφέρνει να καλύψει, κάθε χρόνο, τις ανάγκες σε πάνω από 250 φορείς, σε ποσοστό έως 90%! Υπολογίζεται πως από αυτούς, ωφελούνται περισσότεροι από 123.000 συνάνθρωποί μας. Κι όλα αυτά, γίνονται δυνατά μέσα από την αξιοσημείωτη συμβολή των εργαζομένων της ΑΒ Βασιλόπουλος που μοιράζονται τις ίδιες αξίες μαζί της.

Η αγαπημένη αλυσίδα σουπερμάρκετ, που μετρά περισσότερα από 82 χρόνια διαρκούς παρουσίας στην ελληνική αγορά τροφίμων, έχει άλλωστε αναπτύξει εξαιρετικά δυνατούς δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες. Έτσι, φροντίζει να τους επιστρέφει ένα μέρος της αγάπης που δέχεται μέσα από στοχευμένες δράσεις σαν τα «Τρόφιμα Αγάπης» τα οποία μάλιστα, λειτουργούν ευεργετικά και στο περιβάλλον μειώνοντας τη σπατάλη τροφίμων. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως αυτά τα τρόφιμα θα κατέληγαν στα απορρίμματα, αυξάνοντας τις επιβλαβείς ουσίες που επιβαρύνουν το περιβάλλον, μεταξύ των οποίων είναι και το διοξείδιο του άνθρακα (CO2). Λαμβάνοντας με χαρά υπεύθυνη θέση απέναντι στην κοινωνία και τον πλανήτη μας, η ΑΒ Βασιλόπουλος, άλλωστε, ηγείται μίας τεράστιας προσπάθειας μείωσης του φαινομένου, όχι μονάχα μέσα από τα καταστήματά της, αλλά μέσα από την εκπαίδευση κι ευαισθητοποίηση όλων των κρίκων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Αποδεικνύοντας πως η εταιρική υπευθυνότητα, η βιωσιμότητα και η αλληλεγγύη ανήκουν στον πυρήνα αξιών της, η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να αφήνει έργο προστιθέμενης αξίας στην κοινωνία και να αλλάζει, καθημερινά, τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας, διαγράφοντας μια αξιοθαύμαστη διαδρομή προσφοράς.

Facebook Comments