Ο πρόεδρος της χώρας, Σι Τζινπίνγκ, και υψηλόβαθμοι υγειονομικοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν ότι ο αριθμός των νεκρών τις τελευταίες ημέρες από κορωνοϊό είναι τεράστιος, μετατρέποντας την Σανγκάη σε ένα τεράστιο σανατόριο. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Κίνας υποστηρίζει ότι το 70% των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της Σαγκάης μπορεί να έχει μολυνθεί με κορονοϊό.

Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει η εφημερίδα «Daily Mail», παραδόξως , οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της Κίνας δήλωσαν στην κινεζική τηλεόραση ότι η χώρα τους βρίσκεται αντιμέτωπη με μία κρίσιμη αύξηση «σε ότι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων» από Covid. Έσπευσαν ωστόσο να υποβαθμίσουν την σοβαρότητα της κατάστασης επισημαίνοντας ότι η κατακόρυφη αύξηση του κρουσμάτων καταγράφεται στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. Tα κρεματόρια των νοσοκομείων έχουν γεμίσει με πτώματα, σύμφωνα με τα διεθνή ρεπορτάζ.

Για τις πρώτες 20 ημέρες του Δεκεμβρίου, η ανώτατη υγειονομική επιτροπή της κινεζικής κυβέρνησης εκτιμά ότι, 248 εκατομμύρια πολίτες – δηλαδή το 18% του πληθυσμού – προσβλήθηκαν από κορονοιό.  Από την πλευρά του, ο Τζιάο Γιαχούι, αξιωματούχος της κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Υγείας, δήλωσε σήμερα στην κρατική τηλεόραση της χώρας :«Έχουμε τεράστιο αριθμό κρουσμάτων και κρουσμάτων με σοβαρά συμπτώματα όπως επίσης και κατακόρυφη αύξηση των θανάτων.

Facebook Comments