Στις δύο πρώτες αγωνιστικές του δεύτερου γύρου, αμέσως μετά τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο και η διαφορά του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού από τη δεύτερη ΑΕΚ έπεσε στους τέσσερις βαθμούς.

Δύο απώλειες, όσες είχε συνολικά το «τριφύλλι» στον πρώτο γύρο. Ναι, ήταν τόσο εύκολο το +8 να γίνει +4. Όσο εύκολα το ξέφυγε από τους διώκτες του, άλλο τόσο μειώθηκε η μεταξύ τους απόσταση.

Ήταν απολύτως φυσιολογικό, έως και αναμενόμενο, να δούμε τον Παναθηναϊκό να χάνει βαθμούς. Ωστόσο, το πλάνο και η δυναμική της ομάδας, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έχει δείξει όλο αυτό το τετράμηνο, δεν μας είχαν προϊδεάσει για δύο συναπτές «γκέλες» με αντιπάλους κάτω από την πρώτη δεκάδα. Κι όμως, κάποια στιγμή δεν θα του έκανε το χατίρι η μπάλα και να που αυτό έγινε με την εκκίνηση του δεύτερου γύρου.

Συνδυαστικά με την αδιάκοπα ανοδική πορεία της ΑΕΚ. Με το διάλειμμα ενός μήνα να προηγείται, η «Ένωση» πέτυχε επτά (!) τέρματα σε δύο αναμετρήσεις. Σαν να μην επηρεάστηκε καθόλου από αυτό και φυσικά από τις απουσίες κομβικών παικτών λόγω τραυματισμού.

Ο Ματίας Αλμέϊδα πιστώνεται όλη αυτή την αγωνιστική υγεία και εξέλιξη που βγάζουν οι κιτρινόμαυροι. Το έργο του ήταν δύσκολο εξ αρχής, αν αναλογιστεί κανείς πως παρέλαβε μία ομάδα καταρρακωμένη, χωρίς κανένα υπόβαθρο. Ένα σύνολο που έπρεπε να φτιαχτεί από την αρχή, αλλά και να διαχειριστεί την παταγώδη αποτυχία της περασμένη σεζόν.

Ο Αργεντίνος το πέτυχε και δικαίως άκουσε του φίλους της ΑΕΚ να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του μετά το τέλος του αγώνα στο Βόλο. Έχει κερδίσει του «Ενωσίτες». Γνωρίζει βέβαια ότι μόνο εφόσον κλείσει τη σεζόν με τρόπαιο θα μπορεί να το ευχαριστηθεί.

Και φυσικά ακολουθούν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, αφού δείχνουν να χρειάζονται δουλειά σε πολλές πτυχές του παιχνιδιού τους. Οι μεν «ερυθρόλευκοι» βασίζουν πολλά στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών τους, που απαιτεί πάντα ένα συνδυασμό πραγμάτων για να φέρει αποτελέσματα, ο δε «Δικέφαλος» ποντάρει στο ταλέντο των νέων παικτών. Η απειρία τους βέβαια «στερεί» βαθμούς και αυτό θα στοιχίσει σε βάθος χρόνου.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το υπόλοιπο του δεύτερου γύρου της Σούπερ Λιγκ. Για να δούμε ποια κατάσταση θα διαμορφωθεί ενόψει των playoff. Εκεί όπου θα γίνει η πραγματική μάχη, εκεί όπου θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής μετά από μία εξαιρετικά απαιτητική χρονιά.

Facebook Comments