Η είδηση ότι η Amazon θα περικόψει περισσότερες από 18.000 θέσεις εργασίας διέρρευσε από την Wall Street Journal, με την Amazon να σπεύδει να το ανακοινώσει στους εργαζόμενους που επηρεάζονται άμεσα.

“Συνήθως περιμένουμε να επικοινωνήσουμε για αυτές τις πολιτικές μέχρι να μπορέσουμε να μιλήσουμε με τους ανθρώπους που επηρεάζονται άμεσα. Ωστόσο, επειδή ένας από τους συναδέλφους μας διέρρευσε αυτές τις πληροφορίες, αποφασίσαμε ότι ήταν καλύτερο να μοιραστούμε αυτά τα νέα νωρίτερα, ώστε να ακούσετε τις λεπτομέρειες απευθείας από εμένα”, έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Andy Jassy σε ένα υπόμνημα προς τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Η Amazon σχεδιάζει να ενημερώσει τους εργαζόμενους που θα χάσουν τις δουλειές τους από τις 18 Ιανουαρίου, έγραψε ο Jassy, σημειώνοντας ότι οι περισσότερες περικοπές θα γίνουν στις ομάδες των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, η Amazon παραδέχθηκε ότι πρόσθεσε εργαζόμενους πολύ γρήγορα στις αποθήκες, καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν στις online παραγγελίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η εταιρεία απασχολούσε 1,54 εκατομμύρια άτομα στο τέλος του τρίτου τριμήνου. Τον Νοέμβριο, ο Jassy δήλωσε ότι η Amazon θα καταργήσει θέσεις, μεταξύ άλλων στα φυσικά της καταστήματα και στα τμήματα συσκευών και βιβλίων.

Facebook Comments