Το κορυφαίο mega scooter στην οικογένεια της Kymco είναι το Sport μοντέλο που έχει καθιερώσει την εταιρεία σε μία κατηγορία μεγάλων απαιτήσεων, ενσωματώνοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και εφαρμόζοντας υψηλό ποιοτικό επίπεδο σε κάθε του σημείο.

Η νέα έκδοση Premium έρχεται να συμπληρώσει την υπάρχουσα AK 550 ABS Noodoe και είναι σχεδιασμένη για όσους θέλουν να διανύουν μεγάλες αποστάσεις με ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ευκολία, χωρίς όμως να στερηθούν τα δυναμικά Sport χαρακτηριστικά του μοντέλου.
Tο AK 550 Premium έχει μια πιο τουριστική χροιά, που χαρακτηρίζεται από ένα νέο αεροδυναμικό προφίλ για μεγαλύτερη προστασία στις μακρινές διαδρομές. Παράλληλα είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικά συστήματα που το κάνουν να διαφέρει από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο των scooter! Αδρανειακή μονάδα μέτρησης, Cornering ABS, Cruise Control, Traction Control, Riding Modes και σύστημα πολυμέσων Noodoe είναι στοιχεία που κάνουν το ΑΚ Premium μοναδικό στο είδος!
Το γκάζι είναι πλέον ηλεκτρονικό και αυτό σημαίνει τη δυνατότητα εφαρμογής πολλών νέων τεχνολογιών. Όπως το σύστημα ελέγχου ETS (Electronic Throttle System), γνωστό και ως Ride by Wire, που προσφέρει δύο διαφορετικά προγράμματα οδήγησης (Riding Modes) και που παράλληλα φροντίζει για τη διαχείριση του νέου συστήματος ελέγχου πρόσφυσης TCS, μια σημαντική τεχνική καινοτομία που βελτιώνει δραματικά την οδηγική ασφάλεια. Το Traction Control κάνει το ντεμπούτο του στο AK 550 Premium μαζί με το Cruise control, ένα πραγματικό εργαλείο για τον ταξιδιώτη, καθώς του επιτρέπει να διατηρεί σταθερή ταχύτητα μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.
Νέα σχεδίαση, μεγαλύτερη άνεση και οικονομία 
Η σχεδίαση έχει αλλάξει ολοκληρωτικά, με κύριο χαρακτηριστικό τις πλέον “λείες” επιφάνειες και με βασικό στόχο την επίτευξη καλύτερου αεροδυναμικού συντελεστή. Σε συνδυασμό με μια νέα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα (+-85mm), αυτό μεταφράζεται σε μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση και τα οφέλη εντοπίζονται τόσο στην καλύτερη προστασία του αναβάτη όσο και στη σημαντική μείωση του θορύβου στις υψηλές ταχύτητες. Ευνόητο είναι πως αυτό επιφέρει ευεργετικό αποτέλεσμα και στην κατανάλωση καυσίμου, κάτι που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες του AK 550 Premium.  Σταθερή αξία  Η εξαιρετική τεχνική βάση του AK 550 χαρακτηρίζει και τη νέα έκδοση Premium.
Ο οριζόντιας διάταξης δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας E5 των 550cc (2ΕΕΚ – 8V) αποδίδει 51Hp και προσφέρει στο mega scooter τελική ταχύτητα που ξεπερνά με άνεση τα 160Km/h. Η τελική μετάδοση έχει αποκτήσει έναν νέο ιμάντα (Belt-drive), ο οποίος πέρα από μεγαλύτερη αντοχή εξασφαλίζει οικονομία καυσίμου, μειωμένο θόρυβο λειτουργίας και χαμηλότερες απαιτήσεις στη συντήρηση.  Σημασία στη λεπτομέρεια  Ο πίνακας των οργάνων έχει ανανεωθεί με γνώμονα την ευκολότερη ανάγνωση κάτω από κάθε συνθήκη. Εξακολουθεί να αποτελείται από 3 ψηφιακές οθόνες, πλην όμως με αυξημένη φωτεινότητα και υψηλότερη ευκρίνεια.
Τα δεδομένα είναι καλά ταξινομημένα και το περίγραμμα αλλάζει χρώμα ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία οδήγησης, ενώ η κυκλική κεντρική οθόνη εξακολουθεί να φιλοξενεί το εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης και ψυχαγωγίας Kymco Noodoe, το οποίο επιτρέπει τη σύνδεση με smartphone και πλοήγηση Turn by Turn!
Η εκκίνηση γίνεται με έξυπνο κλειδί δεύτερης γενιάς και μέσα από ένα πρακτικό μπουτόν ανάφλεξης “click and go”, το οποίο αφενός ξεκλειδώνει αυτόματα το τιμόνι και αφετέρου θέτει σε ετοιμότητα όλες τις λειτουργίες του ΑΚ Premium. Όλοι οι διακόπτες του τιμονιού έχουν επανασχεδιαστεί και προσεγγίζονται χωρίς να χρειαστεί ο αναβάτης να σηκώσει κάποιο χέρι. Ιδιαίτερα χρηστική αποδεικνύεται η δυνατότητα που δίνεται στον αναβάτη να ελέγχει βασικές λειτουργίες μέσα από ξεχωριστά κουμπιά, τοποθετημένα σε “στυλ πιάνου” κάτω από τον κεντρικό πίνακα οργάνων. Τέλος, τα ανήκοντα στο βασικό εξοπλισμό θερμαινόμενα γκριπ είναι αυτά που φροντίζουν να κάνουν πιο άνετες τις διαδρομές σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Σύντομα στην Ελλάδα
Η νέα ναυαρχίδα της Kymco θα διατίθεται σε τρεις χρωματισμούς (Aviation Blue, Golden Grey, Space Black) και η άφιξή της στην Ελλάδα αναμένεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Facebook Comments