Μία από τις τέσσερις κορυφαίες προτάσεις της Société Générale για το 2023 παραμένει η αγορά ελληνικών ομολόγων έναντι των ιταλικών,  με τη γαλλική τράπεζα να εκτιμά μάλιστα πλέον πως υπάρχει μία “δίκαιη πιθανότητα” η Ελλάδα να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα στις 21 Απριλίου, ακόμη και πριν τις εθνικές εκλογές.

Πιο αναλυτικά, η γαλλική τράπεζα σημειώνει ότι τα spreads στα ομόλογα της ευρωζώνης έχουν παραμείνει σταθερά σε γενικές γραμμές, ενώ σε ορισμένες χώρες έχουν ελαφρώς συρρικνωθεί στις αρχές του νέου έτους.

Το πώς η αγορά θα απορροφήσει τις εκδόσεις θα είναι το πραγματικό τεστ για τα spreads ανά χώρα, τονίζει η γαλλική τράπεζα, εκτιμώντας ότι στο α΄ τρίμηνο θα κυριαρχήσει τελικά η τάση διεύρυνσης, καθώς η ΕΚΤ θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια και θα ξεκινήσει το QT και καθώς η προσφορά που θα πρέπει να απορροφήσει από τους επενδυτές θα είναι τεράστια.

Πάντως, όπως επισημαίνει, ορισμένες χώρες θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη απόδοση λόγω χαμηλότερων αναμενόμενων επιπέδων έκδοσης. Με αφορμή παραπάνω, η SocGen σε νέο της report, επανεξετάζει τις επενδυτικές της προτάσεις για τα ομόλογα της ευρωζώνης το 2023.

Συγκεκριμένα, είναι οι εξής τέσσερις:

–   Πώληση 10ετών γαλλικών ομολόγων έναντι swaps

–   Συνέχιση της αγοράς ελληνικών ομολόγων έναντι των ιταλικών

–  Διατήρηση long θέσεων στα 10ετή πορτογαλικά ομόλογα έναντι των ισπανικών ομολόγων, και

– Τήρηση long θέσεων στα 10ετή ιρλανδικά ομόλογα έναντι short θέσεων στα 10ετή βελγικά ομόλογα

Σε ότι αφορά τα ελληνικά ομόλογα, η Société Générale υπογραμμίζει ότι συνεχίζουν να προφέρουν ένα πολύ καλό προφίλ κινδύνου-ανταμοιβής, ενώ εκτιμά πως η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στις αγορές τον τρέχον μήνα με ένα νέο 10ετές ομόλογο.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments