Μετά την πτωτική πορεία της τιμής του φυσικού αερίου, βλέπουμε σημαντική μείωση και στην χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Ελλάδα κατέγραψε μία από τις χαμηλότερες τιμές: Ενδεικτικό είναι πως η τιμή διαμορφώθηκε στα 86 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ μόλις δύο ημέρες πριν ήταν 206 ευρώ. Σημαντικό ρόλο έπαιξε -μεταξύ άλλων- και η αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η τιμή στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ηλεκτρικού ρεύματος διαμορφώθηκε στα 86 ευρώ, παρουσιάζοντας σημαντική αποκλιμάκωση. Φθηνότερες στην Ευρώπη είναι η Ισπανία και η Πορτογαλία με 21 ευρώ ενώ τον τίτλο της ακριβότερης χώρας φέρει πλέον η Γαλλία με 157 ευρώ.

Πότε όμως θα δουν οι καταναλωτές στα τιμολόγια ρεύματος τη μείωση της τιμής που καταγράφεται σήμερα στα χρηματιστήρια; Λογικά, καθώς η Ελλάδα αγοράζει με τιμές προηγούμενου μήνα θα πρέπει τα τιμολόγια Φεβρουαρίου που θα παρουσιάσουν οι πάροχοι να είναι αισθητά χαμηλότερα.

«Οι τιμές προσδιορίζονται κατά κόρο από τις μονάδες φυσικού αερίου. Τον επόμενο μήνα επειδή φαίνεται ότι παγιώνεται η πτώση θα είμαστε πολύ κοντά στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο» δήλωσε ο Πρόεδρος Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας – ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας.

 

Facebook Comments