Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο πρώην γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος και πέντε μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης καθώς και ο επιχειρηματίας Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας που δικάστηκε για ηθική αυτουργία στην πράξη των υπολοίπων.

Το δικαστήριο αποδεχόμενο την πρόταση της εισαγγελέως Έδρας κήρυξε αθώους τους κατηγορούμενους για τους οποίους η εισαγγελική κρίση ήταν ότι “δεν βεβαίωσαν κανένα ψευδές περιστατικό” και ότι δεν λειτούργησαν με δόλο στην υπόθεση των εγγυήσεων που προσκόμισε ο επιχειρηματίας στο πλαίσιο του επίμαχου διαγωνισμού.

“Η Επιτροπή έκρινε με συγκεκριμένα μέσα που είχε στη διάθεσή της, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Είχε καθοδήγηση από την Grant Thornton. Είχε διασφάλιση πως εάν δεν καταβληθεί η πρώτη δόση, θα κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία όπως και έγινε”, είπε η εισαγγελική λειτουργός η οποία τόνισε πως “δεν συντρέχει δόλος των κατηγορουμένων. Δεν αποδείχθηκε ότι υπήρχε εκ μέρους τους γνώση βεβαίωσης ψευδών πραγματικών περιστατικών. Να κηρυχθούν αθώοι οι κατηγορούμενοι”.

Facebook Comments