Με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα (Fumio Kishida) και τον πρόεδρο της Βουλής Χιρογιούκι Χοσόντα (Hiroyuki Hosoda) συναντήθηκε στο Τόκιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη, την πρώτη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα του «ανατέλλοντος ηλίου», μετά από 18 χρόνια.

Σήμερα Δευτέρα ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου Πρίγκιπα Akishino, και με εκπροσώπους της Ιαπωνικής Επιχειρηματικής Ομοσπονδίας (KEIDANREN).

Κατά τη διάρκεια με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ιάπωνα πρόεδρο της Βουλής επικεντρώθηκε στη βούληση αναβάθμισης και διεύρυνσης των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις θετικές επιδόσεις που καταγράφει η ελληνική οικονομία και στις ευκαιρίες που υπάρχουν για τις ιαπωνικές επιχειρήσεις.

Αύριο, Τρίτη, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με θεσμικούς επενδυτές, θα απευθύνει χαιρετισμό σε ελληνο-ιαπωνική επιχειρηματική ημερίδα και θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Τόκυο, όπως αναφέρει σε ενημερωτικό του σημείωμα το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνοδεύεται από κυβερνητικό κλιμάκιο και μεγάλη επιχειρηματική αποστολή, θα έχει σειρά συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία της χώρας, με θεσμικούς επενδυτές και επιχειρηματίες, στους οποίους θα παρουσιάσει την εικόνα μιας νέας Ελλάδας, που έχει αφήσει πίσω της τα χρόνια της κρίσης, επισημαίνοντας τις θετικές επιδόσεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται.

Facebook Comments