Η JP Morgan σε νέο της note, αναφέρει πως “συνιστούμε να ρευστοποιήσετε τα κέρδη σας στο trade “long ελληνικά 9ετή ομόλογα έναντι των ιταλικών” μετά την απότομη κίνηση σύσφιξης του μεταξύ τους spread την τελευταία εβδομάδα”.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή το spread Ελλάδας-Ιταλίας σχεδόν μηδενίστηκε με τις αποδόσεις των δύο τίτλων να διαμορφώνονται στο 4,23% περίπου.

Η JP Morgan πάντως επαναλαμβάνει πως, όπως συζητήθηκε στην έκθεσή της για τις προοπτικές του 2023, παραμένει σε γενικές γραμμές εποικοδομητική για τα ελληνικά ομόλογα και προβλέπει ότι οι αποδόσεις τους θα κινούνται σταθερά έως ελαφρώς πιο χαμηλά από την Ιταλία μέχρι το τέλος του 2023.

Ωστόσο, “μετά την ισχυρή υπεραπόδοση αυτής της εβδομάδας έναντι των ιταλικών, είμαστε ουδέτεροι σε σχέση με την Ελλάδα εναντίον της Ιταλίας και σε περίπτωση που υπάρξει διεύρυνση του μεταξύ τους spreads θα εξετάσουμε νέο σχετικό trade”, όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Κατά τα άλλα, η αμερικάνικη τράπεζα διατηρεί τις εκτιμήσεις τις για τα ελληνικά spreads και αναμένει να διευρυνθούν το επόμενο διάστημα και έως τον Ιούνιο, προτού ξεκινήσουν να μειώνονται σταδιακά. Ειδικότερα, εκτιμά πως θα διαμορφωθούν στις 225 μ.β. τον Μάρτιο του 2023 από περίπου 196 μ.β. σήμερα, στις 235 μ.β. τον Ιούνιο του 2023, στις 200 μ.β τον Σεπτέμβριο και στις 185 μ.β. στα τέλη του 2023.

Σε ό,τι αφορά τις αγορές ομολόγων γενικότερα, όπως επισημαίνει, αξιολογούν την κορύφωση των επιτοκίων πολιτικής σε έως τα τέλη του καλοκαιριού με προσδοκίες για γενική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής μέχρι το τέλος του 2023, κάτι που φαίνεται πρόωρο κατά την ίδια, με περαιτέρω χαλάρωση να αναμένεται το 2024.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments