Παρενέργειες στην λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ο «ανένδοτος» αγώνας που κήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας με αποχή από τις ψηφοφορίες της Βουλής.

Το περιστατικό που συνέβη στην Επιτροπή Δεοντολογίας κατά τη συζήτηση αιτήματος άρσης ασυλίας του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια είναι χαρακτηριστικό καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή προκειμένου να ρωτήσει το κόμμα του αν πρέπει να ψηφίσει ή να απέχει από την συγκεκριμένη διαδικασία.

Τελικά επέστρεψε στην αίθουσα και ανήγγειλε στους συναδέλφους του πως ούτε στις ψηφοφορίες της Επιτροπής Δεοντολογίας θα μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνοντας ότι ο «ανένδοτος» έχει ολιστικό χαρακτήρα.

Τελικά, η επιτροπή εισηγήθηκε στην Ολομέλεια να μην αρθεί η ασυλία του κ. Κικίλια καθώς μόνο το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε επιφυλάξεις. Η υπόθεση αφορά σε μήνυση που είχε κατατεθεί από πολίτη για προσβλητικές αναφορές του υπουργού (σε κείμενο μήνυσης που ο ίδιος είχε καταθέσει). Η υπόθεση πήγε στην επιτροπή Δεοντολογίας καθώς κρίθηκε πως η επίμαχη πράξη δεν συνέβη κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Πηγή: Protothema.gr

Facebook Comments