Ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου στη νότια-νοτιοανατολική Τουρκία αυξήθηκε σε 1.014 σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά οι πιο μετριοπαθείς αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 1.500 νεκρούς.

Ωστόσο, «είναι αδύνατον να πούμε πόσοι άνθρωποι βρίσκονται στα συντρίμμια», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ πρόσθεσε πως έχουν απεγκλωβιστεί 2.370 άνθρωποι από τα χαλάσματα των κτηρίων που κατέρρευσαν.

Ο αριθμός τους, φτάνει τα 2.824, ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές από τις 10 μεγάλες πόλεις που επλήγησαν από τα 7,8 και τα 7,6 Ρίχτερ, ο αριθμός των κτηρίων που κατέρρευσαν όσο κι ο αριθμός των νεκρών θα πολλαπλασιαστεί, καθώς δεν έχουν καταφέρει ακόμα τα κρατικά κλιμάκια να φτάσουν σε όλα τα χωριά, όπου οι καταστροφές είναι βιβλικές… Παράλληλα, οι τραυματίες ανέρχονται πλέον σε 7.003. «Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να αφήσουμε πίσω μας κι αυτές τις καταστροφικές μέρες», είπε ο Τούρκος πρόεδρος που ζήτησε αλληλεγγύη και στήριξη στον δοκιμαζόμενο πληθυσμό. Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει αναλάβει δράση και στις συριακές πόλεις που βρίσκονται στην μεθόριο.




 

Facebook Comments