Μια διαφορετική κατηγορία NFT κάνει το ντεμπούτο της στο Spania.io, το πρώτο NFT marketplace στην Ελλάδα. Ο γλύπτης Αθανάσιος Μπερούτσος διαθέτει τα τρισδιάστατα μοντέλα των γλυπτών από τη συλλογή του «Light and Shadow ballet».

Το Light & Shadow Ballet είναι μια υπαρξιακή διερεύνηση της σχέσης σκιάς-φωτός σε έναν «πλασματικό» χώρο, όπου πραγματοποιείται ένα τελετουργικό του ανθρώπινου σώματος σύμφωνα με τη ρουτίνα μιας ομάδας χορευτριών κλασικού μπαλέτου. Το τελετουργικό δεν αφορά μόνο την παράσταση, που είναι ο σκοπός της σκληρής τους εξάσκησης αλλά και την προετοιμασία για αυτόν τον σκοπό, όπου οι χορεύτριες φτάνουν στο όριο των δυνατοτήτων τους, τόσο σωματικών όσο και πνευματικών.

Μοντέλα από τη συλλογή αυτή εκτίθενται και σε εικονικό χώρο του Spania.io στο Metaverse. Μέσα στο marketplace οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα γλυπτά, να τα περιστρέψουν, να τα μεγεθύνουν κ.α.

Τα 6 NFT είναι όλα μοναδικής έκδοσης και θα διατεθούν μέσα από το Spania.io από την Τρίτη 7/2 στις 13.00. Ο αγοραστής του NFT αποκτά το μοντέλου του γλυπτού σε μορφή αρχείου glb.

Facebook Comments