Σαράντα δύο εταιρείες που συμμετέχουν στον επιταχυντή καινοτομίας egg-enter•grοw•go από Ελλάδα, Κύπρο και Ουκρανία, παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, διεκδικώντας χρηματοδότηση από ένα ευρύ κοινό διαχειριστών κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου (VC’s), εταιρικών επενδυτών και Business Angels από Ελλάδα, Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη, Ισραήλ, ΗΠΑ, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο Επενδυτικής Ημερίδας (Investor Day) που διοργανώθηκε σήμερα στο EGG Hub στο Μοσχάτο.

Tην ημερίδα, τίμησαν με την παρουσία τους οι Υφυπουργοί, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Έρευνας & Τεχνολογίας, κ.κ. Γιάννης Τσακίρης και Χρίστος Δήμας.

Στην εκδήλωση υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας (ΜΟU) μεταξύ του egg και του επιχειρηματικού επιταχυντή InnovX, με έδρα στη Ρουμανία, με στόχο την ενδυνάμωση της συνεργασίας των οικοσυστημάτων καινοτομίας Ελλάδας, Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και διακεκριμένων προσκεκλημένων από το εγχώριο και διεθνές οικοσύστημα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Το Investor Day που πραγματοποιήθηκε με συνδυασμό φυσικής και διαδικτυακής παρουσίας είναι το μεγαλύτερο που έχει διοργανώσει το egg στην επιτυχημένη δεκαετή πορεία του, καθώς εντείνει τη στήριξη της νέας εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, προκειμένου αυτή να δικτυωθεί και να αντλήσει χρηματοδότηση εν μέσω των ισχυρών προκλήσεων που χαρακτηρίζουν την τρέχουσα συγκυρία διεθνώς. Είναι χαρακτηριστικό πως, κατά τη διάρκειά του, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ των 42 συμμετεχουσών εταιρειών του egg και περισσοτέρων από 80 εκπροσώπων από Venture Capital Funds, Family Offices πλατφόρμες Crowd Funding και Business Angels, από Ελλάδα και εξωτερικό.

Τη σταθερή δέσμευση της Eurobank στη διεύρυνση των συνεργειών στα οικοσυστήματα καινοτομίας στην Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη, υπογράμμισε ο Προέδρος Συντονιστικής Επιτροπής egg και Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, κ. Μιχάλης Βλασταράκης, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους. Στη σημαντική συμβολή των δημόσιων πόρων για τη δημιουργία οικοσυστημάτων επιχειρηματικών κεφαλαίων αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης, ενώ, από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, κ. Χρίστος Δήμας, ανέλυσε την εξέλιξη του οικοσυστήματος Έρευνας & της Καινοτομίας στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τοποθετήσεις, μεταξύ άλλων, πραγματοποίησαν, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, κα Αντιγόνη Λυμπεροπούλου, ο εκπρόσωπος του επιχειρηματικού επιταχυντή InnovX, κ. Daniel Dumitrescu, η Εντεταλμένη Σύμβουλος & Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της Enterprise Greece, κα Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Eurobank & επικεφαλής Investment Banking & Principal Capital Strategies, κ. Δήμος Καπουνιαρίδης, καθώς και η Διευθύντρια του egg, κα Ρούλα Μπαχταλιά, και ο Συνιδρυτής & μέλος της Διοίκησης του Corallia, κ. Νίκος Βογιατζής, αμφότεροι μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του egg.

Facebook Comments