Το DS 7 Crossback, το SUV που ουσιαστικά σήμανε τη νέα εποχή της Γαλλικής DS Automobiles ανανεώθηκε και είναι ξεκινά τη διάθεσή του στην ελληνική αγορά. Το νέο μοντέλο “ακούει” στην ονομασία DS7, σκέτο, χωρίς Crossback.

Αισθητικά το premium SUV, παρότι η σχεδίαση ήταν ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία του, άλλαξε αρκετά και ξεχωρίζει με τη μεγαλύτερη και πιο επιβλητική μάσκα καθώς και τη φωτεινή υπογραφή στις άκρες του προφυλακτήρα με τις φωτεινές λωρίδες LED “DS Wings” στα πρότυπα του DS 4

Αλλαγές έχουμε και στο εσωτερικό του μοντέλου, οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση της αίσθηση ποιότητας και πολυτέλειας. Το νέο σύστημα infotainment DS IRIS SYSTEM προσφέρει 3D πλοήγηση και περιλαμβάνει έναν προσωπικό βοηθό, την IRIS, η οποία επικοινωνεί με τον οδηγό διαισθητικά μέσω της αφής, ή/και με φυσική ομιλία. Επιπλέον με το νέο σύστημα infotainment παρέχεται η λειτουργία wireless Mirror Screen (Android Auto, Apple CarPlay)

Οι λειτουργίες του νέου συστήματος infotainment υποστηρίζονται από την επανασχεδιασμένη οθόνη αφής 12″ υψηλής ανάλυσης, η οποία διαθέτει μενού που αποτελείται από widgets και εγγυάται εύκολη πρόσβαση σε όλες τις βασικές λειτουργίες του οχήματος. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12’’ επανασχεδιάστηκε και αυτός, με τον οδηγό να μπορεί να εξατομικεύσει το περιεχόμενό του και να έχει άμεσα στη διάθεσή του όλες τις βασικές πληροφορίες οδήγησης

Αναλόγως την έκδοση, οι Γάλλοι έχουν προικίσει το νέο DS7 με δέρμα νάπα ή Αλκαντάρα, νέες ταπετσαρίες με πρωτότυπη τεχνοτροπία στο ταμπλό και τις πόρτες, ενώσεις επενδύσεων χωρίς ή με ιδιαίτερες ραφές, όπως π.χ. μαργαριταρένιες ραφές σε λευκό και ζαφείρι, καθώς και με ένθετα που παραπέμπουν στην υψηλή ωρολογοποιία. Φυσικά, τα καθίσματα με περισσότερο αφρό υψηλής πυκνότητας συνεχίζουν να προσφέρουν κορυφαία άνεση και να διαθέτουν λειτουργίες μασάζ και κλιματισμού

Η γκάμα κινητήρων του νέου DS7 είναι σε μεγάλο βαθμό εξηλεκτρισμένη, με τρεις επιλογές Plug-in Hybrid (βενζίνη) και μία diesel:

  • DS 7 E-TENSE 225 Plug-in Hybrid με κινητήρα βενζίνης 1.6 turbo PureTech 180 ίππων και ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς και συνδυαστική ισχύ 225 ίππων.
  • DS 7 E-TENSE 4×4 300 Plug-in Hybrid με κινητήρα βενζίνης 1.6 turbo PureTech 200 ίππων, έναν ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων στους εμπρός τροχούς, έναν ακόμη ηλεκτροκινητήρα 112 ίππων στους πίσω τροχούς, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, ηλεκτρική τετρακίνηση (μέσω των ηλεκτροκινητήρων) και συνδυαστική ισχύ 300 ίππων.
  • DS 7 E-TENSE 4×4 360 Plug-in Hybrid με τα χαρακτηριστικά της προηγούμενης έκδοσης αλλά και με την ειδική “φροντίδα” της DS PERFORMANCE, έτσι ώστε η συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 360 ίππους.
  • DS 7 BLUEHDI 130 με κινητήρα diesel 130 ίππων, κίνηση στους εμπρός τροχούς και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων

Οι εκδόσεις E-TENSE PHEV διαθέτουν μια νέα μπαταρία 14,2 kWh που προσφέρει έως και 81 χιλιόμετρα αυτονομίας με μηδενικές εκπομπές ρύπων στον αστικό κύκλο (WLTP), ενώ στο μικtό κύκλο η αυτονομία φτάνει τα 65 χιλιόμετρα. Ο χρόνος φόρτισης είναι περίπου δύο ώρες σε Wallbox 7,4 kW.

Σε επίπεδο ασφάλειας, το γαλλικό SUV είχε ήδη ένα πληρέστατο πακέτο συστημάτων άνεσης και υποβοήθησης της οδήγησης, το οποίο ωστόσο εμπλουτίζεται στο νέο DS 7. Χαρακτηριστικές είναι τα παρακάτω τεχνολογίες:

  • DS ACTIVE SCAN SUSPENSION: Είναι ένα σύστημα που ρυθμίζει την απόσβεση της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης ανάλογα με τα δεδομένα που παίρνει η κεντρική μονάδα ελέγχου από την κάμερα που βρίσκεται μπροστά και «σκανάρει» το δρόμο για κακοτεχνίες. Η τεχνολογία αυτή είναι μοναδική στην κατηγορία, καθώς ρυθμίζει τη σκληρότητα της ανάρτησης σε κάθε τροχό ξεχωριστά, ανάλογα με τις ατέλειες στο οδόστρωμα.
  • DS NIGHT VISION: Μια κάμερα υπερύθρων σαρώνει το οδόστρωμα και τις άκρες του για να ανιχνεύσει ποδηλάτες, πεζούς και ζώα σε αποστάσεις έως και 100 μέτρων. Ο οδηγός λαμβάνει τις πληροφορίες στη νέα ψηφιακή οθόνη υψηλής ανάλυσης που έχει το ρόλο του πίνακα των οργάνων, ενώ υπάρχουν ειδικές προειδοποιήσεις για κάθε περίπτωση επικίνδυνης κατάστασης.
  • DS PIXEL LED VISION 3.0: Οι προβολείς DS PIXEL LED VISION 3ης γενιάς προσαρμόζουν τον φωτισμό ανάλογα με τις εξωτερικές οδηγικές συνθήκες, ενώ με τη λειτουργία φώτων στροφής εξασφαλίζουν άμεσο φωτισμό στις στροφές και βελτίωση της ορατότητας. Επιπλέον χάρη στη λειτουργία PIXEL, ο οδηγός μπορεί να οδηγεί με τη μεγάλη σκάλα χωρίς να ενοχλεί τους προπορευόμενους και τους διερχόμενους οδηγούς. Με τους νέους προβολείς η δέσμη φωτός είναι πιο ισχυρή, με εμβέλεια που έχει αυξηθεί στα 380 μέτρα, ενώ σε ταχύτητα μικρότερη των 50 km/h, το πλάτος της δέσμης είναι πλέον 65 μέτρα.
  • DS DRIVER ATTENTION MONITORING: Μία τεχνολογία η οποία μεταφέρεται στο νέο DS 7 από τον προκάτοχό του και αποτελεί αποκλειστικότητα στην C SUV Premium κατηγορία. Το σύστημα αναλύει το επίπεδο προσοχής του οδηγού με δύο κάμερες. Η πρώτη ελέγχει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο περιβάλλον του και η δεύτερη, τοποθετημένη απέναντι ακριβώς από τον οδηγό, αναλύει το βλέμμα, την κίνηση του προσώπου και των βλεφάρων του εντοπίζοντας ενδείξεις κόπωσης.

Το νέο DS7 είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά στα επίπεδα εξοπλισμού Bastille, Rivoli, Opera και Performance Line, ενώ στο λανσάρισμα του μοντέλου διατίθενται και οι ειδικές εκδόσεις La Premiere. Οι τιμές του νέου DS7 ξεκινούν από 45.500 €.

Οι τιμές του νέου DS7 στην Ελλάδα

DS 7 Diesel

  • 1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8 Bastille: 45.500 €
  • 1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8 Performance Line: 47.900 €

DS 7 PHEV E-TENSE 225

  • E-TENSE 225 Performance Line + La Premiere: 56.500 €
  • E-TENSE 225 Rivoli: 57.200 €

DS 7 E-TENSE 4×4 300

  • E-TENSE 4×4 300 Bastille La Premiere: 57.000 €
  • E-TENSE 4×4 300 Performance Line + La Premiere: 61.200 €
  • E-TENSE 4×4 300 Rivoli: 62.700 €

DS 7 E-TENSE 4×4 360

  • E-TENSE 4×4 360 Performance Line +: 66.700 €
  • E-TENSE 4×4 360 Rivoli: 68.200 €
  • E-TENSE 4×4 360 Opera: 73.700 €

Facebook Comments