Προσύμφωνο πώλησης της θυγατρικής της Severdor στην Eurobank υπέγραψε η Dimand, έναντι τιμήματος 74,4 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται, η Severdor είναι ιδιοκτήτρια – μέσω της Insignio – οικοπέδου επί της Λεωφ. Κηφισίας όπου ανεγείρεται συγκρότημα γραφείων συνολικής επιφάνειας 24.940 τ.μ.

Η οριστική πώληση των μετοχών της θα πραγματοποιηθεί με την παράδοση του γραφείου προς χρήση σε μισθωτή, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η DIMAND A.E. ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι, μέσω της θυγατρικής της Arcela Investments Limited, προχώρησε στην υπογραφή προσυμφώνου με την Τράπεζα Eurobank Α.Ε., για την πώληση του συνόλου των μετοχών της 100% θυγατρικής κυπριακής εταιρείας Severdor Ltd. έναντι τιμήματος €74,4 εκατ. (σε cash-free / debt free βάση).

Η εταιρεία Severdor Ltd αποτελεί τη μοναδική μέτοχο της ελληνικής εταιρείας Insignio Μ.Α.Ε. η οποία είναι ιδιοκτήτρια του οικοπέδου επί της Λεωφ. Κηφισίας 65 στο Μαρούσι, στο οποίο ήδη ανεγείρεται ένα εμβληματικό υπερσύγχρονο συγκρότημα γραφείων συνολικής επιφάνειας 24.940 τ.μ. σε δύο κτηριακούς όγκους, με βάση τις αρχές της αειφορίας και του βιοκλιματικού σχεδιασμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο φιλικό, ευέλικτο και δημιουργικό περιβάλλον εργασίας. Το συγκρότημα στοχεύει σε πιστοποίηση WELL και LEED στη βαθμίδα
Gold, σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα αξιολόγησης του αμερικανικού φορέα USGBC.

Η οριστική πώληση των μετοχών θα λάβει χώρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του συγκροτήματος γραφείων και την παράδοση αυτού προς χρήση σε μισθωτή, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024.”

Facebook Comments