Συνεδριάζει σήμερα, στις 11:00, υπό τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Θέμα της συνεδρίασης είναι η ενημέρωση από τον Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο και για τα θέματα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 και τα μέτρα αποκατάστασης της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να προαναγγείλει κινήσεις στήριξης στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών και στις οικογένειες αυτών. Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα κάνει μια γενική αναφορά και η εξειδίκευση θα γίνει μάλλον την επόμενη εβδομάδα από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, «στο τραπέζι» είναι αποζημιώσεις επιπρόσθετες από αυτές που η Hellenic Train είναι εκ του νόμου υποχρεωμένη να καταβάλλει, κυρίως για τις οικογένειες των νεκρών, αλλά και τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν επιβαίνοντας στη μοιραία αμαξοστοιχία. Ακόμα, εξετάζονται και άλλες ευνοϊκές πρόνοιες, όπως για παράδειγμα δυνατότητα πανεπιστημιακών μετεγγραφών. Το συνολικό πλαίσιο, πάντως, θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Facebook Comments