Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 14 προσαγωγές των ατόμων μελών του Δικτύου για το αστικό πράσινο “SOSε τα Δέντρα”, οι οποίοι σήμερα Δευτέρα το πρωί εμπόδισαν την κοπή 41 δέντρων στην πλατεία Δικαστηρίων στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα, στις 07:00, ήταν προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της απόφασης του δήμου να κόψει τις λεύκες που υπάρχουν στην περιοχή και οι οποίες έχουν κριθεί επικίνδυνες. Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία.

Σύμφωνα με το thestival.gr, αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απομακρύνουν, ωστόσο οι ίδιοι αρνήθηκαν και προσήχθησαν λίγο πριν τις 9 το πρωί. Ανάμεσά τους είναι και ο επικεφαλής της παράταξης “Οικολογία – Αλληλεγγύη”, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Και οι 14 συνελήφθησαν για παράνομη βία, ενώ ο Μιχάλης Τρεμόπουλος συνελήφθη και για εξύβριση και αντίσταση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο.

Τρεμόπουλος: Μας έσυραν σηκωτούς και μας αντιμετώπισαν σαν κοινούς εγκληματίες

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Τρεμόπουλος της παράταξης Οικολογία – Αλληλεγγύη αναφέρει ότι “με εντολή της διοίκησης Ζέρβα η αστυνομία συνέλαβε 14 πολίτες που διαμαρτύρονταν ενάντια στο κόψιμο των δέντρων στην αρχαία αγορά. Μας έσυραν σηκωτούς και μας αντιμετώπισαν σαν κοινούς εγκληματίες. Μας πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και μας πάνε στο αυτόφωρο!”. Και συμπληρώνει:

“Κατηγορια; ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΒΙΑΣ!

Οι άνθρωποι που υπερασπίζονται την ποιότητα ζωής και το συμφέρον όλων, αυτοί που είναι αντίθετοι σε κάθε μορφή βίας κατηγορουνται με απαράδεκτες δικαιολογίες που μόνο νοσηρά μυαλά σαν του ακροδεξιού αντιδημάρχου Πρασίνου Ε. Θεοτοκάτου μπορούν να υποστηρίξουν.

Ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας δεν έχει δικαίωμα να κριτικαρει τη στάση της αστυνομίας. Αν διαφωνεί, ας απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον αυταρχικό αντιδήμαρχο. Και να έρθει στο δικαστήριο να δηλώσει ότι δεν ασκήσαμε κανενός είδους βία.

Αλλιώς θα επιβεβαιωθεί ότι επικίνδυνα δεν είναι τα δέντρα αλλά η διοίκηση Ζέρβα”.




 

Facebook Comments