Από την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Ν. Ανδρουλάκης διακατέχεται από ένα σύμπλεγμα που τον κάνει να θέλει να αναδειχθεί και να ξεχωρίσει το όνομα του στα πολιτικά δρώμενα.

Από μια άποψη η επιμονή του κ. Ανδρουλάκη πάνω σε αυτό το θέμα δεν είναι αδικαιολόγητη αν σκεφτεί κανείς ότι είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος ο οποίος δεν είναι βουλευτής και συνεπώς δεν μπορεί να έχει άμεσο λόγο στις πολιτικές εξελίξεις. Αλλά και σαν Ευρωβουλευτής πριν την εκλογή του σπάνια είχε γνωρίσει ευρεία αναγνωρισιμότητα στην κοινωνία πέρα από τον κόσμο και τους εσωκομματικούς μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ που τον ανέδειξαν. Σε αυτό το σύμπλεγμα μπορούμε να αποδώσουμε το ανέβασμα των τόνων το καλοκαίρι του ’22 με αφορμή τις καταγγελίες του για την παρακολούθηση του από την ΕΥΠ.

Και τώρα οι εκλογές πλησιάζουν! Το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα αποτελέσει τον πρώτο γύρο μιας πολιτικής ασάφειας που θα προκαλέσουν οι εκλογές της απλής αναλογικής. Αν πριν την τραγωδία των Τεμπών αυτός ο πρώτος γύρος έμοιαζε ασαφής τώρα μοιάζει επικίνδυνα τρελός.

Σε αυτό το σκηνικό όλοι όσοι σχολιάζουν τα πολιτικά πράγματα μιλάνε, ασφαλώς, για κυβέρνηση συνεργασίας του πρώτου κόμματος και ενός ακόμα κοινοβουλευτικού κόμματος με βάση τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τις δευτέρες εκλογές, αυτή την φορά με τον νέο εκλογικό νόμο. Μέσα στην χάβρα των σχεδιασμών, των πιθανοτήτων και των συζητήσεων ο κ. Ανδρουλάκης ερεθίζει το παλιό του σύμπλεγμα και προσπαθεί να αναδείξει εαυτόν σε ρυθμιστή του πολιτεύματος θέτοντας φανερά βαρύγδουπους όρους προσπαθώντας να ναρκοθετήσει το τοπίο.

Ο αρχηγός του πρώτου κόμματος που θα εκλεγεί δεν θα είναι πρωθυπουργός, μας λέει. Πρέπει να υπάρξει πρόσωπο της αρεσκείας του. Ποιό θα είναι αυτό; Ο κ. Ανδρουλάκης θα αποφασίσει…!  Τίποτα από όλα αυτά που δηλώνει δεν ωφελεί και μάλλον θόρυβος γίνεται που επιβαρύνει πρωτίστως την εικόνα του ΠΑΣΟΚ. «Μα δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, πρέπει να αναδειχθεί είναι ηγέτης ιστορικού κόμματος που έχει καθηλωθεί στο 9% μην μπορώντας να καρπωθεί καμία απώλεια από την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ» θα μας πει κάποιος καλοπροαίρετος.  Αναγνωρίζουμε τις μεγάλες δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ο κ. Ανδρουλάκης σαν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αλλά και αυτός πρέπει να κατανοήσει ότι όταν έχεις να διεξάγεις προεκλογικό αγώνα οφείλεις να αναδεικνύεις τις θέσεις του κόμματος σου για τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά θέματα, να κάνεις ανοικτό διάλογο με τον κόσμο και όχι να θέτεις όρους ως δυνητικά συνεργαζόμενος με τα μεγαλύτερα κόμματα βγάζοντας προς τα έξω εικόνα ηττοπάθειας.

Ο κόσμος δεν στηρίζει ποτέ τους ηττοπαθείς όσο μεγαλεπήβολους όρους και αν θέτουν. Αυτό πρέπει να το έχει σταθερά υπόψη του ο κ. Ανδρουλάκης τώρα που υποδύεται το ποντίκι που βρυχάται.   

Facebook Comments