H Yamaha ανανέωσε εκ νέου τον βασιλιά των σκούτερ το TMAX 560 αυτή την φορά όσον αφορά την εργονομία της θέσης οδήγησης αλλά και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του.

Tο μεγάλο νέο είναι η αντικαταστάτη των συμβατικών οργάνων με μια μεγάλη έγχρωμη οθόνη TFT 7” η οποία είναι συμβατή με την υπηρεσία Garmin Navigation, προσφέροντας το πιο εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης στην κατηγορία των Mega-scooter.

Το TMAX παραμένει πιστό στην αρχική ιδέα που έκανε αυτό το επαναστατικό scooter ένα από τα μοντέλα της Yamaha με τις υψηλότερες πωλήσεις. Ο πολύ ιδιαίτερος συνδυασμός ενός δικύλινδρου κινητήρα υψηλής ισχύος, σταθερά τοποθετημένου σε ένα ελαφρύ πλαίσιο και ενός σκελετού υπέροχης σχεδίασης, είναι αυτό που χαρίζει στο TMAX τη διαχρονική του επιτυχία

Με τις υψηλότερες προδιαγραφές του, το νέο μοντέλο διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να ενισχύσει τη θέση του ΤΜΑΧ στην κορυφή των πωλήσεων. Προσελκύοντας ένα πιστό και καταρτισμένο κοινό ανά την Ευρώπη, το ΤΜΑΧ συνεχίζει να παρέχει τόσο στους νέους όσο και στους παλαιούς αναβάτες μια συναρπαστική εμπειρία οδήγησης, σε συνδυασμό με την εκπληκτική ποιότητα και τα υψηλότερα επίπεδα άνεσης και πρακτικότητας της Υamaha.

Η ανανεωμένη εμφάνιση του TMAX περιλαμβάνει ένα κοστούμι με πιο μικρές διαστάσεις από ποτέ, με ριζοσπαστική σχεδίαση μπροστά με δυναμικά φτερά και γωνιακά ανοίγματα εισαγωγής αέρα, καθώς και πιο λεπτούς διπλούς προβολείς LED με ενσωματωμένα φλας, που προσδίδουν ακόμα πιο επιβλητικό τόνο στην εμπνευσμένη από την Supersport κατηγορία εμφάνιση.

το TMAX διαθέτει έναν ολοκαίνουργιο ανεμοθώρακα που ταιριάζει στην νέα εμφάνιση μικρών διαστάσεων και βελτιώνει την ποιότητα οδήγησης. Επίσης, το τμήμα της μέσης είναι πλέον πολύ πιο λεπτό, προσφέροντας μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στον αναβάτη. Η νέα σχεδίαση στο πίσω μέρος με πιο λείες γραμμές και το φως σε σχήμα T αναδεικνύει το καθαρό και sport στυλ, ενώ τα νέα boomerang και οι ανασχεδιασμένες επενδύσεις συνδυάζονται τέλεια με το υπόλοιπο ανανεωμένο “πλαίσιο”, χαρίζοντας στο μοντέλο του 2022 μια φρέσκια, ελκυστική εμφάνιση που διατηρεί το θρυλικό DNA του TMAX, εκπέμποντας παράλληλα έναν μοντέρνο αέρα γεμάτο αυτοπεποιθηση.

H σημαντική αναβάθμιση στο νέο TMAX είναι η κορυφαία στην κατηγορία της συνδεδεμένη έγχρωμη οθόνη TFT 7 ιντσών, που εμφανίζει μια σειρά ευανάγνωστων δεδομένων. Οι αναβάτες μπορούν να επιλέξουν ένα από τα τρία διαθέσιμα στυλ εμφάνισης, ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις τους. Και τα τρία εμφανίζουν ένα κεντρικό ψηφιακό κοντέρ: το Sport στυλ διαθέτει ένα ακτινικό στροφόμετρο τύπου μπλοκ, το Intelligent στυλ διαθέτει ένα στροφόμετρο με πιο διακριτική βελόνα, ενώ το Authentic στυλ εμφανίζει ένα στροφόμετρο με συμβατική βελόνα

Οι αναβάτες του TMAX μπορούν να συνδέσουν το smartphone τους στην έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών μέσω Bluetooth, Wi-Fi ή της θύρας USB που βρίσκεται στην αδιάβροχη μπροστινή θήκη αποθήκευσης, η οποία διαθέτει επίσης ειδική βάση για smartphone.

Ο κινητήρας των 560 κ.εκ. EURO5 υψηλών επιδόσεων παραμένει ως έχει όπως και ο βαθύς μπάσος ήχος της εξάτμισης που είναι μοναδικός στο εμβληματικό αυτό Sport Scooter. Η θέση οδήγησης είναι νέα ώστε ο αναβάτης να μπορεί να απολαμβάνει όλες τις sport δυνατότητες του πανίσχυρου κινητήρα 560 κ.εκ. και του ελαφριού πλαισίου αλουμινίου του TMAX. Για να δημιουργηθεί μια θέση σώματος με λίγο μεγαλύτερη κλίση προς τα εμπρός, έχουν μετακινηθεί και τα τρία σημεία του ”τριγώνου” του αναβάτη. Αυτό επιτεύχθηκε με τη χρήση ενός τιμονιού ανανεωμένου σχήματος από σφυρήλατο αλουμίνιο με μειωμένη οριζόντια κλίση προς τα πίσω και χαμηλότερη κλίση προς τα πάνω, σε συνδυασμό με τη μακρύτερη κεντρική σέλα και τα μακρύτερα μαρσπιέ που προσφέρουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

Η πιο sport θέση οδήγησης με κλίση προς τα εμπρός και το νέο σχήμα τιμονιού προσφέρουν στον αναβάτη υψηλότερο επίπεδο αίσθησης του μπροστινού τροχού, ώστε να μπορεί να νιώθει μεγαλύτερη σύνδεση με το οδόστρωμα. Επιπλέον, η υψηλή ποιότητα του τιμονιού από σφυρήλατο αλουμίνιο αναδεικνύει την κορυφαία σχεδίαση και τις προδιαγραφές αυτού του best seller Sport Scooter, που είναι οι καλύτερες στην κατηγορία του. Η οδηγική συμπεριφορά του νέου TMAX παραμένει λοιπόν σπορτιβικη διατηρώντας έτσι στο ακέραιο εκείνα τα δυναμικά χαρακτηριστικά που το καθιέρωσαν ως τον βασιλιά των σκούτερ.

Η κατανάλωση που μετρήσαμε κυμάνθηκε μεταξύ 5,5-7 λίτρα ανάλογα το ποσό θέλετε να κυνηγήσετε ή και να κυνηγήθητε και η τελική ταχύτητα που είδαμε στο κοντέρ ήταν τα 180 χλμ! Το θέμα εδώ όμως δεν είναι τα 180 χλμ που πιάνει η βελόνα του κοντέρ αλλά το πόσο εύκολα έρχονται και το πόσο άνετα μπορείς να τα διατηρήσεις σε σχέση πάντα με το προηγούμενο μοντέλο. Η θέση οδήγησης παραμένει άνετη με κάποιες μικρές αλλαγές να έχουν γίνει όσον αφορά την σιλουέτα η οποία έχει λεπτύνει στα πλαϊνά του ΤΜΑΧ και στα σημεία των ποδιών κάνοντας έτσι και την πρόσβαση ακόμα πιο εύκολη αλλά και έχοντας καλύτερη αίσθηση ελέγχου.

Το TMAX έρχεται πλέον σε δυο εκδόσεις Έχουμε λοιπόν την στάνταρ έκδοση που βλέπεται αυτή την στιγμή και η οποία κοστίζει 13990€ και την πλούσια έκδοση TECHMAX η οποία κοστίζει 16.200€ και η οποία περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση, θερμαινόμενα γκριπ, ντουλαπάκι με φόρτιση κινητού καθώς και το σύστημα My TMAX Connect.

Το TMAX είναι ένα premium προϊόν χωρίς καμία αμφιβολία, απευθύνεται σε ένα κοινό το οποίο έχει κάποιο οικονομικό υπόβαθρο και οπως συμβαίνει σε όλα τα premium πράγματα έτσι και εδώ ισχύει το «ότι πληρώνεις παίρνεις!»

Facebook Comments