Σύμφωνα με επιστολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) προς την Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, που περιήλθε σε γνώση του Politico η έρευνα εστιάζει στην Καϊλή – που παραμένει υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση σε κατ’ οίκον περιορισμό στις Βρυξέλλες για την υπόθεση Qatargate – για τρεις πιθανώς παράνομες δραστηριότητες: κατά πόσον παραπλάνησε το Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με την τοποθεσία και τις εργασιακές δραστηριότητες των βοηθών της, αν έλαβε μερίδιο από τις αποζημιώσεις τους για «ψεύτικα» ταξίδια εργασίας που η ίδια ενορχήστρωσε και αν πήρε μίζες από μέρος των μισθών τους.

Η ίδια έρευνα, θυμίζει το Politico, εστιάζει και στην Μαρία Σπυράκη και κατά πόσον παραπλάνησε το Ευρωκοινοβούλιο για τις δραστηριότητες κοινοβουλευτικών βοηθών της και αν τους παρότρυνε να ζητήσουν αποζημιώσεις για «ψεύτικα» ταξίδια εργασίας, αν και τα έγγραφα δεν αφήνουν να εννοηθεί ότι η ευρωβουλευτής της ΝΔ πήρε μίζες από τους μισθούς ή από αποζημιώσεις των βοηθών της.

Η Καϊλή φέρεται να χρωστάει «κάπου 100.000 ευρώ» στην Ευρωβουλή

Σύμφωνα με πρόσωπο που έχει γνώση της υπόθεσης, οι ερευνητές λένε ότι η Καϊλή χρωστάει στο Ευρωκοινοβούλιο «περίπου 100.000 ευρώ».

Οι λεπτομέρειες που προκύπτουν από την επιστολή αυτή ρίχνουν νέο φως στην έρευνα, που έγινε γνωστή τον περασμένο Δεκέμβριο, λίγες μέρες μετά τη φυλάκιση της Καϊλή για την καταγγελλόμενη εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate. Με τους υπόπτους του σκανδάλου αυτού να έχουν πλέον αποφυλακιστεί, η προσοχή στρέφεται τώρα στην υπόθεση απάτης εις βάρος του Ευρωκοινοβουλίου. Σύμφωνα με το Politico τα μέλη της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής θα συζητήσουν για πρώτη φορά την Τρίτη την υπόθεση της Καϊλή κεκλεισμένων των θυρών.

Πηγή: iefimerida.gr

Facebook Comments