Το προχθεσινό περιστατικό της κατάρρευσης του Tαγίπ Ερντογάν σε τηλεοπτική συνέντευξη έχει φέρει και πάλι στο προσκήνιο όλες τις φήμες για την υγεία του. Από την Τετάρτη διάφορα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν ακόμη και σε πιθανό έμφραγμα, που μπορεί να είχε υποστεί τη στιγμή της συνέντευξης. Είδηση που διαψεύστηκε επισήμως από την τουρκική Προεδρία.

Όμως ο Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε όλο το χθεσινό του πρόγραμμα. Σήμερα φαίνεται πως επιλέγει, βάσει των συστάσεων των γιατρών του, να συμμετέχει με τηλεδιάσκεψη στα εγκαίνια του πρώτου πυρηνικού αντιδραστήρα της Τουρκίας στο Ακούγιου. Μπορεί και ο Πούτιν να συμμετέχει με τηλεδιάσκεψη, κάτι που το γνωρίζαμε, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την απουσία του Ερντογάν. Για ένα τόσο μεγάλο έργο θα ήθελε σίγουρα και ο ίδιος να βρίσκεται εκεί.

Από τη συνέντευξη Ερντογάν στο Kanal 7
Ένα ακόμη στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Ερντογάν στο Kanal 7Εικόνα: DHA

Παράλληλα φαίνεται πως εμμέσως πλην σαφώς αναστέλλεται και το σημερινό του πρόγραμμα, καθώς ακυρώνονται δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις και μία τηλεοπτική εμφάνιση που ηταν προγραμματισμένες να γίνουν σήμερα.

Όσο κι αν φήμες λένε το αντίθετο πάντως, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν πρόκειται για μία ίωση, εφόσον δεν έχει ανακοινωθεί κάτι, είναι δεδομένο πως η κατάσταση αυτή έχει αρνητική επίδραση, μόλις 18 μέρες πριν τις εκλογές στην Τουρκία.

Η εικόνα στις δημοσκοπήσεις είναι οριακή και γι αυτό ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ξεκινήσει μία έντονη προεκλογική εκστρατεία, σε αντίθεση με αυτό που είχε ανακοινώσει μετά τους καταστροφικούς σεισμούς. Η πορεία της υγείας του τις επόμενες μέρες και οι δημοσκοπήσεις που θα ακολουθήσουν θα δείξουν ποια τροπή παίρνουν τα πράγματα στην πιο δύσκολη εκλογική αναμέτρηση που δίνει σε όλη την πολιτική του καριέρα ο Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: https://www.dw.com/


 

Facebook Comments