Στις 5,8 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τα ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρείας RASS που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ιστοσελίδας iefimerida.gr.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μπροστά,  έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στο ερώτημα για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία, ενώ το έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών προς τον Αλέξη Τσίπρα είναι εμφανές.

Στην πρόθεση ψήφου, οι ψηφοφόροι που μετείχαν στην έρευνα της RASS σε ποσοστό 29,5% δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία με το 23,7% να προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με ποσοστό 10,3%. Έπονται το ΚΚΕ (7,1%), το κόμμα Κασιδιάρη «Έλληνες» με 3,8%, το ΜέΡΑ25 με 3,7%, η Ελληνική Λύση με 3,5%, ενώ το 4,2% των ερωτηθέντων προτιμά μικρότερα κόμματα. Η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 11,5%.

prothesi_1

Παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης, το 69,6% των ερωτηθέντων βλέπει τη Νέα Δημοκρατία να κερδίζει τις εκλογές της 21ης Μαΐου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 19,9%.

parastash_nikhs



Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο ερώτημα ποιον θεωρούν καταλληλότερο ως πρωθυπουργό ανάμεσα στον Κυρ. Μητσοτάκη και τον Αλ. Τσίπρα, υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα με τον πρόεδρο της ΝΔ να θεωρείται καταλληλότερος σε ποσοστό 47,8%, έναντι μόλις 23,5% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα ποσοστό 26,6%, απαντά «κανείς από τους δύο».

kataliloterosΈξι στους δέκα συμφωνούν με το «μπλόκο» στο κόμμα ΚασιδιάρηΣυντριπτικά υπέρ της απαγόρευσης στο κόμμα Κασιδιάρη (το οποίο μπλόκαρε χθες ο Άρειος Πάγος), εμφανίζονται οι ερωτηθέντες. Το 66,4% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί με τον αποκλεισμό του, έναντι ποσοστού 27,9% που διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί.
kasisidais

Facebook Comments