Στη δημοσκόπηση της Alco για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 6,6 μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,7%, το ΠΑΣΟΚ 9%, το ΚΚΕ 6,3%, η Ελληνική Λύση 3,7%, το ΜέΡΑ 3,2%, Πλεύση Ελευθερίας 1,3%, Εθνική Δημιουργία 1%, ΕΑΝ 1%, άλλο κόμμα 4,3%, αναποφάσιστοι 12,2%.

dimoskopisi

Στο ερώτημα σε ποιον από τους Μητσοτάκη και Τσίπρα θα πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία διακυβέρνησης, το 37% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 29% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνει το «κανένας από τους δύο».

Για το αν συμφωνούν ή όχι οι πολίτες με τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές, το 76% συμφωνεί, το 17% διαφωνεί, ενώ το 7% απάντησε ΔΞ/ΔΑ.

dimoskopisi

Όσο για τον ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τα ποσοστά έχουν ως εξής:

Κυριάκος Μητσοτάκης 36%
Αλέξης Τσίπρας 26%
Νίκος Ανδρουλάκης 5%
Δημήτρης Κουτσούμπας 5%
Κυριάκος Βελόπουλος 2%
Γιάνης Βαρουφάκης 2%
Κανένας 18%
Άλλος/ΔΞ 6%

dimoskopisi
Alpha

Οι ψηφοφόροι ρωτήθηκαν αν στις εκλογές θα επιλέξουν κόμμα επειδή θεωρούν πως είναι καλύτερο από τα άλλα ή επειδή είναι λιγότερο κακό από τα άλλα; Το 51% απάντησε «επειδή θα είναι καλύτερο», το 43% «επειδή θα είναι λιγότερο κακό», ενώ το 6% απάντησε «ΔΞ/ΔΑ».

dimoskopisi

Facebook Comments