Σε ό,τι αφορά τα ομόλογα, η Goldman παραμένει underweight σε ορίζοντα τριών και 12 μηνών.

Η αγορά σταθερού εισοδήματος γίνεται πιο ελκυστική με τις κεντρικές τράπεζες να πλησιάζουν στο τέλος των κύκλων σύσφιξης, όπως επισημαίνει η Goldman.

Ωστόσο, η ανοδική πίεση στις αποδόσεις των ομολόγων είναι πιθανό να συνεχιστεί με τους οικονομολόγους της αμερικάνικης τράπεζας να αναμένουν ότι η απόδοση του 10ετούς των ΗΠΑ θα κλείσει το έτος στο 3,9% (αφού μείωσαν την πρόβλεψή του κατά 30 μ.β πρόσφατα ως αποτέλεσμα της πίστωσης σύσφιξης) και οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας στο 2,75% (Ηνωμένο Βασίλειο στο 4%).

Η Goldman αναμένει ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων, ενώ αναμένει δύο αυξήσεις κατά 25 μ.β από την ΕΚΤ με την κορύφωση των επιτοκίων στο 3,75%. Ενώ η ασυμμετρία για τις αποδόσεις των ομολόγων στρέφεται όλο και περισσότερο προς τα κάτω, οι βαθιά ανεστραμμένες καμπύλες αποδόσεων μειώνουν την ελκυστικότητα των μακροπρόθεσμων, εκτός και αν υπάρξει ύφεσης. Και ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, με τον πληθωρισμό να παραμένει επίμονος, οι αποδόσεις των ομολόγων με μεγαλύτερη διάρκεια ενδέχεται να μην αντιδράσουν ιδιαίτερα εάν η καμπύλη αποδόσεων γίνει επιθετικά απότομη.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments