Η Goldman παραμένει παράλληλα overweight στα εμπορεύματα για τους επόμενους τρεις και 12 μήνες.

Εξακολουθεί να βλέπει ανοδικά περιθώρια, παρόλο που, με την επιβράδυνση της ανάπτυξης και του πληθωρισμού, τα εμπορεύματα, και ειδικά τα κυκλικά, είναι πιθανό να παραμείνουν ασταθή βραχυπρόθεσμα. Πιστεύει όμως ότι οι αγορές εμπορευμάτων προεξοφλούν ήδη μια ύφεση παρά τα υποστηρικτικά θεμελιώδη μεγέθη, τα οποία θα περιορίσουν τελικά τους καθοδικούς κινδύνους.

Η αμερικάνικη τράπεζα βλέπει σημαντική ανοδική πορεία στις τιμές του πετρελαίου προς το τέλος του έτους και πιστεύει ότι οι πρόσφατες πτώσεις οφείλονται στους υπερβολικούς φόβους για ύφεση και τις ανησυχίες για υπερβολική προσφορά – αναμένει ότι το Brent θα αυξηθεί στα 95 δολ./βαρέλι έως τον Δεκέμβριο του 2023 και στα 100 δολ./βαρέλι από τον Απρίλιο 2024 και μετά.

Παραμένει επίσης bullish στον χαλκό – αναμένοντας άνοδο 25% τους επόμενους 12 μήνες, ενώ εξακολουθεί να είναι θετική στον χρυσό, ο οποίος έχει γίνει πιο ελκυστικός διαφοροποιητής χαρτοφυλακίου με το ασθενέστερο δολάριο και την υποστήριξη από τις αγορές των κεντρικών τραπεζών – ωστόσο, βλέπει περιορισμένη ανοδική πορεία.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments