Το όνειρο, η επιθυμία, ο διακαής πόθος κάθε Αεκτζή ήταν η επιστροφή στο «σπίτι» του.

Εκεί όπου ήταν γραφτό να «μεγαλώσει» ο σύλλογος, εκεί όπου θα βίωνε τις έντονες στιγμές και τις επιτυχίες του παρελθόντος. Και μία από αυτές δεν άργησε να έρθει. Η κατάκτηση δηλαδή του πιο συναρπαστικού πρωταθλήματος των τελευταίων ετών, στην πρώτη χρονιά της ΑΕΚ στην ΟΠΑΠ Αρίνα.

Ποιος θα το φανταζόταν; Ναι, αρκετοί το θεωρούσαν ιδανικό, αλλά ποσό πραγματικά ρεαλιστικό θα ήταν στην αρχή της σεζόν; Διότι ένα χρόνο πριν, κανείς δεν σκεφτόταν το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, παρά μόνο την είσοδο στο νέο γήπεδο. Η ομάδα τερμάτιζε πέμπτη και ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της «Ένωσης» δεν πίστευε ότι αυτή θα συνδυαζόταν με το πρωτάθλημα.

Κι όμως, μέσα σύντομο χρονικό διάστημα, έγιναν όλα όσα δεν είχαν γίνει την τελευταία τετραετία. «Χτίσιμο» ενός συνόλου από το μηδέν, από ανθρώπους που αγαπούν την ΑΕΚ και ταυτόχρονα έχουν τις ικανότητες να διαχειριστούν σοβαρά αγωνιστικά θέματα. Συντονισμένη και στοχευμένη δουλειά έγινε, σε συνεργασία με τον Ματίας Αλμέϊδα, που ναι μεν ήταν ο εκλεκτός, αρκετοί δε εξέφραζαν τις αμφιβολίες τους ότι δεν θα καταφέρει να «επιβιώσει» στην πρώτη του απόπειρα να προπονήσει στην Ευρώπη.

Ουδείς βέβαια γνώριζε το τι εστί «Πελάδο». Απολύτως λογικό, διότι ερχόταν από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, από πρωταθλήματα Αργεντινής, Αμερικής και Μεξικού, με τα οποία δεν είμαστε εξοικειωμένοι. Ο Αργεντινός και το επιτελείο του, έφεραν μαζί την «τρέλα» που συνάδει αυτή των οπαδών της ΑΕΚ. Το πάθος και των δύο πλευρών ενώθηκε για να δημιουργηθεί άμεσα ένας πολύ δυνατός δεσμός αγάπης. Αυτός αποτέλεσε τη βάση για να φτιαχτούν δυνατά αποδυτήρια, σεβασμός μεταξύ των ποδοσφαιριστών που έβγαζαν τον καλύτερό τους εαυτό. Πάντα με τη στήριξη του κόσμου, που γέμιζε κάθε εβδομάδα τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Για να φτάσει η ΑΕΚ ξανά στην κορυφή έγιναν όλα τα παραπάνω. Χρονικά, η σωστή προετοιμασία, η είσοδος στην ΟΠΑΠ Αρίνα και τα σερί θετικά αποτελέσματα έβαλαν την ομάδα σε «τροχιά» πρωταθλητισμού. Από εκεί και πέρα, ο Ματίας Αλμέϊδα ήξερε πώς να διαχειριστεί την κατάσταση, έχοντας διανύσει ξανά στο παρελθόν αυτή την πορεία.

Όπως είπε και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Δημήτρης Μελισσανίδης στα μεθεόρτια της κατάκτησης του 13ου πρωταθλήματος, «η ΑΕΚ έχει μπει πλέον σε μία κανονικότητα». Αυτή η κανονικότητα δεν περιλαμβάνει απλά την διεκδίκηση τίτλων. Ενέχει την παρουσία του συλλόγου στη γειτονιά του, τη δυναμική μίας ομάδας με αγωνιστική ταυτότητα και επιθετική φιλοσοφία. Αυτή είναι η ΑΕΚ που είχε λείψει στους φίλους της και που τους κάνει να ονειρεύονται αξέχαστες βραδιές όπως αυτή του τίτλου.

Facebook Comments