Long θέσεις στις ελληνικές τράπεζες συστήνει στους επενδυτές η Goldman Sachs επισημαίνοντας πως από μακροοικονομική προοπτική ο ελληνικός κλάδος είναι απόλυτα ελκυστικός σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στο πλαίσιο της περιοχής των αναδυόμενων αγορών, με τις μετοχές του να είναι σημαντικά υποτιμημένες.

Πιο αναλυτικά, όπως τονίζει η Goldman, ο Μάιος έχει ήδη φέρει δύο σημαντικές εξελίξεις στον παγκόσμιο τραπεζικό κλάδο: πρώτον, η Fed μπορεί να έχει κάνει την τελευταία αύξηση επιτοκίων (25 μ.β.) αυτού του κύκλου και, δεύτερον, πρόσφατες έρευνες υποδεικνύουν ότι τα πρότυπα δανεισμού και η διαθεσιμότητα πιστώσεων δεν επιδεινώνονται ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν. Με άλλα λόγια, είναι λογικό η αγορά να αφαιρέσει κάποιο μέρος του κινδύνου που απέδιδε στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων.

Στη σημερινή της αυτή ανάλυση, η Goldman, αξιολογεί τους παράγοντες της αγοράς και τους μακροοικονομικούς παράγοντες που καθοδηγούν την απόδοση των τραπεζικών μετοχών, προκειμένου να προσδιορίσει την καλύτερη περιοχή για μαζικές αγορές τραπεζικών μετοχών, υποθέτοντας ότι τα risk premia μπορεί να υποχωρήσουν περαιτέρω.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι περισσότερες τράπεζες των ανεπτυγμένων αγορών, ιδιαίτερα σε Ιαπωνία και Ευρώπη, εμφανίζονται ως αρκετά ακριβές, ενώ οι τράπεζες στην Ελλάδα, την Κολομβία και το Κατάρ εμφανίζονται υποτιμημένες.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments