Η διατήρηση των πολύ αυξημένων διακυμάνσεων στις αγορές δυσκολεύει σημαντικά τους επενδυτές από το να διακρίνουν ξεκάθαρες επενδυτικές ευκαιρίες καθώς δε μπορούν να αντέξουν τις μεγάλες μεταβολές.

Είναι γνωστό το αμερικανικό ρητό της Wall Street, όταν όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν οι βάτραχοι και πραγματικά αυτό είναι που συμβαίνει στις τελευταίες συνεδριάσεις αφού οι μικρο-επενδυτές βρίσκονται με δυνατές θέσεις πώλησης κάτι που τους οδηγεί σε συνεχείς απώλειες.

Οι αγορές έχουν δυσκολέψει ιδιαίτερα και απαιτούν καθαρό μυαλό και εμπειρία. Χθες, το απίστευτο «γύρισμα» της Κίνας, έδωσε καύσιμο για ισχυρότατη άνοδο σε Ευρώπη και Wall Street και στη συνέχεια ακολούθησε και ο Nikkei ο οποίος εκτοξεύτηκε κατά 6,0%. Οι επενδυτές όφειλαν να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία που δημιουργεί το λεγόμενο “flows rotation”.

  • Το θετικό κλίμα στις αγορές εκμεταλλεύτηκε ο Nikkei και σε συνδυασμό με τις δηλώσεις Abe για μείωση των εταιρικών φόρων από του χρόνου, οι μετοχές απογειώθηκαν.
  • «Πράσινα» τα ταμπλό σε όλες τις ασιατικές αγορές, με τον αυστραλιανό ASX στο +1,8%, τον Hang Seng στο +2,9% και τον Shanghai Comp. στο +1,7%. Η συνεδρίαση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.
  • Ο Villeroy de Galhau θα είναι ο νέος επικεφαλής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας από το Νοέμβριο, στη θέση του Christian Noyer.
  • Με τη διάθεση για ρίσκο να έχει επιστρέψει, προβληματίζει η στασιμότητα στο EUR/USD.
  • Παρά τις μεγάλες διακυμάνσεις το πετρέλαιο φαίνεται ότι έχει ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσει.

*Forex: Macro trade με απώλειες 43% από το μέσο όρο 25 ετών. Ποιο μπορεί να είναι και πόσο μεγάλη ευκαιρία αποτελεί;

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 – Άνοιγμα: 1.929 Υψηλό: 1.968 Χαμηλό: 1.929 Κλείσιμο: 1.965

09 09 15 spx

Ο αμερικανικός δείκτης ακολουθεί πιστά το σενάριο του 2011 το οποίο είχαμε αποκαλύψει έγκαιρα με έκθεση προς τα μέλη μας. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε δοκιμασία της αντίστασης στις 1.990 μονάδες όπου και θα δοκιμασθεί η επιστροφή των πωλητών διαφορετικά οι πωλητές θα ενεργοποιηθούν υψηλότερα, στις 2.020 μονάδες. Οι διακυμάνσεις αναμένεται ότι θα συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα αυξημένες και αυτό θα διατηρήσει αυξημένο το ενδιαφέρον. Οι βραχυπρόθεσμες τεχνικές ενδείξεις στηρίζουν την ανοδική κίνηση και αναμένουμε μια ακόμα εντυπωσιακή συνεδρίαση. Αποφεύγουμε τις πωλήσεις καθώς ο βασικός μας δείκτης πρόβλεψης, μόλις βγήκε από υπερπουλημένη ζώνη.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.970                   1.986
1.964                   1.991
1.957                   2.000
1.950                   2.010

Facebook Comments