O υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης μιλάει σήμερα Πέμπτη στο 10ο επενδυτικό roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που διεξάγεται στο Λονδίνο στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Η παρουσία του κ. Χουλιαράκη στο roadshow του Χρηματιστηρίου, στο οποίο θα συμμετάσχουν 30 εισηγμένες εταιρείες, προσδίνει σημαντικό βάρος στη διοργάνωση καθώς οι ξένοι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τον ίδιο τον Ελληνα ΥΠΟΙΚ, για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας με τους δανειστές και την υλοποίηση των δεκάδων προαπαιτούμενων ούτως ώστε να φθάσει η επόμενη κυβέρνηση στην επιθυμητή συμφωνία για το χρέος.

Το «παρόν» του κ. Χουλιαράκη στο Λονδίνο έχει φυσικά και την σημασία του σε ότι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών οι οποίες θα βγουν σε αναζήτηση ιδιωτών επενδυτών για να αντλήσουν τα κεφάλια που χρειάζονται και θα έχουν ελάχιστο χρόνο στη διάθεση τους, αφού η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους.

Μετά το Λονδίνο ο κ. Χουλιάρακης θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο για τη συνεδρίαση του Eurogroup, που θα γίνει το Σάββατο 12/09/2015.

Facebook Comments