Την άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λόγω της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ενδεχόμενη απάτη σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ.

Σύμφωνα με την εισαγγελία υπήρχαν εικαζόμενες παρατυπίες σε δύο περιπτώσεις, τις οποίες η κ. Σπυράκη φέρεται να γνωρίζει:

-Κοινοβουλευτικός συνεργάτης (APA) δεν ήταν παρών στον τόπο εργασίας του στις Βρυξέλλες μεταξύ Νοεμβρίου 2016 και Φεβρουαρίου 2020 για να ασκήσει τα καθήκοντά του

-Είσπραξη αποζημιώσεων για αποστολές που δεν πραγματοποιήθηκαν από δύο συνεργάτες APA της Σπυράκη μεταξύ Νοεμβρίου 2014 – Φεβρουαρίου 2020 για τον πρώτο βοηθό και Ιουλίου 2014 – Φεβρουαρίου για τον δεύτερο βοηθό.

Από τα 16 μέλη που ήταν παρόντα 9 μέλη ψήφισαν υπέρ, προερχόμενοι από S&D, RE και Πράσινους, 6 ψήφισαν κατά, από ECR και ΕΛΚ, ενώ 2 μέλη από το ID απείχαν.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Ευρωβουλής, «το Κοινοβούλιο δεν διαπίστωσε στοιχεία fumus persecutionis, δηλαδή πραγματικά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η πρόθεση που διέπει τη νομική διαδικασία μπορεί να είναι να βλάψει την πολιτική δραστηριότητα ενός βουλευτή, ωστόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε την άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη».

Facebook Comments