Ο ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη, δημοσίευσε ανακοίνωση στήριξης στο πρόσωπο του Παναγιώτη Δημητρά η οποία ωστόσο εξαφανίστηκε λίγη ώρα αργότερα τόσο από την ιστοσελίδα του κόμματος όσο και από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ στα οποία δημοσιεύθηκε.

Στο κείμενο της σχετικής ανάρτησης γινόταν λόγος για «εμμονή για την σπίλωση του ονόματος του Παναγιώτη Δημητρά» η οποία «αποτελεί μελανή κηλίδα, καθώς οδηγεί στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, στον εκφοβισμό προσώπων και οργανώσεων που καταγράφουν και καταγγέλλουν παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές, όπως οι επαναπροωθήσεις».

Στην ίδια ανακοίνωση μεταξύ άλλων ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έγραφε «Στεκόμαστε στο πλευρό του, ενάντια στη σπίλωση του προσώπου του και την ποινικοποίηση του έργου του και της αλληλεγγύης. Η δράση του Π. Δημητρά, ιδρυτικού στελέχους του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, είναι γνωστή εδώ και χρόνια στο πεδίο της υπεράσπισης των δικαιωμάτων».

 

syriza-anakoinosi-1

Το εν λόγω κείμενο ωστόσο λίγη ώρα αργότερα δεν υπήρχε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ωστόσο «κρατηθεί» στην αναζήτηση της Google με αποτέλεσμα το κλικ πάνω σε αυτή να οδηγεί σε μία άδεια σελίδα στο σάιτ του κόμματος.

syriza-dimitras-1
syriza-dimitras-112

Πηγή: Protothema.gr

Facebook Comments