Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ξεκαθάρισε πως αν η Νέα Δημοκρατία δεν είναι αυτοδύναμη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τότε το μοναδικό σενάριο που υπάρχει είναι να γίνει και νέος εκλογικός γύρος τον Αύγουστο.

«Εμείς ζητούμε μια ισχυρή αυτοδυναμία, για σταθερή κυβέρνηση που να μπορεί να υλοποιεί τις μεγάλες αλλαγές. Δεν κλείσαμε εμείς την πόρτα στο ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ έρχεται σήμερα και λέει ότι “και 149 βουλευτές να έχετε, αποκλείεται εγώ να συμπράξω, γιατί θέλω ντε και καλά να είμαι στην αντιπολίτευση”. “Αποποιούμαι”, δηλαδή, “της ευθύνης να συμμετέχω στη διακυβέρνηση της χώρας, διότι το μόνο το οποίο με ενδιαφέρει είναι να διεκδικήσω τα πρωτεία στην κεντροαριστερά”.

Θυμίζω στους πολίτες που μας ακούν ότι ψηφίζουμε για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση. Επειδή έχω αποκλείσει κατηγορηματικά οποιαδήποτε σύμπραξη με κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, ένα τέτοιο σενάριο νομοτελειακά, κ. Κουβαρά, θα μας οδηγούσε σε εκλογές τον Αύγουστο. Μην κοροϊδευόμαστε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.




 




Facebook Comments