Μια βραδιά αφιερωμένη στο έργο ζωής του Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Motor Oil, και στην προσφορά του στο επιχειρείν και τη φιλανθρωπία, διοργάνωσε το Τhe Hellenic Initiative (ΤΗΙ) την Τρίτη 6 Ιουνίου, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Παράλληλα, στην εκδήλωση αναδείχθηκε ο σημαντικός αντίκτυπος του έργου του THI, εδώ και 11 χρόνια, στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Πρόκειται για τη δεύτερη, κατά σειρά, ετήσια εκδήλωση του ΤΗΙ, με στόχο τη συμβολική βράβευση ανθρώπων που με το έργο τους έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας, τόσο μέσα από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, όσο και μέσα από το θετικό τους αποτύπωμα στην κοινωνία.

Ο Andrew N. Liveris, Πρόεδρος του THI, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να γιορτάσουμε το σπουδαίο έργο του The Hellenic Initiative στην Ελλάδα και για να αποτίνουμε φόρο τιμής σε έναν κορυφαίο ηγέτη της επιχειρηματικότητας και της φιλανθρωπίας, τον κ. Βαρδή Ι. Βραδινογιάννη. Αυτή η βραδιά είναι αφιερωμένη στη συλλογική προσπάθεια ανθρώπων και οργανισμών που ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν μια ισχυρότερη και ευημερούσα Ελλάδα. Το THI επιβεβαιώνει τη δέσμευση του ελληνισμού της Διασποράς στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν διακεκριμένοι καλεσμένοι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΗΙ που εκπροσωπούν την Ελλάδα ανά τον κόσμο.
Ανάμεσά τους, ο John S. Koudounis, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΗΙ & Πρόεδρος του ATHINA23, ο οποίος απένειμε το βραβείο στον κ. Βαρδινογιάννη. Ο κ. Koudounis ανέφερε: «Η εκλογή μου στη θέση του Προέδρου του ΑΤΗΙΝΑ23 αποτελεί για μένα μέγιστη τιμή. Η αποψινή βραδιά ήταν ίσως η πιο επιτυχημένη εκδήλωσή μας έως τώρα στην Αθήνα, αναδεικνύοντας το σπουδαίο έργο του The Hellenic Initiative.

Το τιμώμενο πρόσωπο απόψε, ο κ. Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης, καθώς και η οικογένειά του, έχουν στηρίξει και συνεισφέρει σε πολλές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων αρκετών δράσεων του ΤΗΙ. Η επιτυχία της αποψινής βραδιάς δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη σημαντική υποστήριξη των χορηγών μας, οι οποίοι γίνονται αρωγοί στην αποστολή μας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την οικονομική ανάπτυξη».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο George P. Stamas, συνιδρυτής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του THI, o George J. Anderson, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του THI και Πρόεδρος του ATHINA23, ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος του THI Venture Fair και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του THI, η Tatiana Blatnik, Διεθνής Πρέσβειρα του ΤΗΙ & Πρόεδρος του Zappeion Event, ο Μιχάλης Πρίντζος, Επικεφαλής του ΤΗΙ στην Ελλάδα & Πρόεδρος του THI Venture Fair και ο Peter Poulos, Διεθνής Πρέσβης του ΤΗΙ & Πρόεδρος του Zappeion Event.

Με 11 χρόνια δράσης και προσφοράς, το THI αποτελεί τον μεγαλύτερο οργανισμό ελληνικής Διασποράς στον κόσμο, έχοντας λάβει υποστήριξη από χιλιάδες Έλληνες, Έλληνες της Διασποράς και Φιλέλληνες. Στο πλαίσιο εκπλήρωσης της αποστολής του να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα, το THI έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις άνω των $20 εκατομμυρίων σε επιχειρηματίες, μικρές επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και κοινωνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο του έργου του THI βρίσκεται διαχρονικά η κοινωνική προσφορά, με πρωτοβουλίες για τη διανομή περισσότερων από 2 εκατομμυρίων γευμάτων σε άτομα και οικογένειες που έχουν ανάγκη και την προσφορά υγειονομικής περίθαλψης σε χιλιάδες Έλληνες.

Δίνοντας έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, το THI βοήθησε στη δημιουργία πάνω από 4.000 θέσεων εργασίας, συμβάλλοντας στην αναστροφή του φαινομένου του «brain drain», ενώ έχει υποστηρίξει περισσότερες από 200 startups να αποκτήσουν πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια και τεχνογνωσία.

Facebook Comments